Hejtman Hašek: Čínská účast na strojírenském veletrhu je skutečně historická

03.10.2016 19:38

Na Mezinárodním strojírenském veletrhu byl otevřen pavilon Čínské lidové republiky.

Hejtman Hašek: Čínská účast na strojírenském veletrhu je skutečně historická
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

V prostorách brněnského výstaviště byl v pondělí 3. října 2016 za přítomnosti ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka a hejtmana Michala Haška  oficiálně otevřen pavilon Čínské lidové republiky, která je partnerskou zemí letošního 58. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu.

Jak u příležitosti otevření čínského pavilonu na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně uvedl hejtman Michal Hašek, dnešní den se zapíše do historie regionu jižní Moravy. „Čínská účast na Mezinárodním strojírenském veletrhu je skutečně historická. Jedná se o největší podobnou expozici a to nejenom v České republice. Jedná se o expozici, na kterou jsme čekali řadu let. Jsem rád, že to byla právě jižní Morava jako jeden z pilotních regionů, který před několika lety začal velmi intenzivně pracovat na nových vztazích mezi Čínskou lidovou republikou a Českou republikou. Před čtyřmi lety by mě ani nenapadlo, že se uskuteční historické prezidentské návštěvy a rozhodně bych před těmi čtyřmi lety nesázel na to, že tu dnes bude nejlepší klima mezi oběma státy za dlouhé desítky let. Věřím, že teď na toto porozumění na politické úrovni naváže také expanze v oblasti byznysu - společné podnikání, byznys, vzájemné investice. Je symbolické, že veletrh se koná v regionu, který má hlubokou průmyslovou a zejména strojírenskou tradici. Věřím, že stejně tak, jak je jižní Morava dnes moderním regionem plným vědy, výzkumu a inovací, tak i celá Česká republika  osloví čínské partnery a tento veletrh bude příležitostí pro kontakty a také budoucí byznys,“ uvedl u příležitosti otevření čínského pavilonu na strojírenském veletrhu v Brně hejtman Michal Hašek.

V případě pavilonu Čínské lidové republiky se jedná o největší účast partnerské země v historii Mezinárodního strojírenského veletrhu – představuje se zde více než 150 vystavovatelů z této země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…