Hejtman Hašek: Každé nové místo je dobrou zprávou

09.06.2016 10:42

Hejtman Hašek zavítal na Hodonínsko.

Hejtman Hašek: Každé nové místo je dobrou zprávou
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Společnost Jihomoravská armaturka, zařízení Domov pro matky s dětmi v tísni Hodonín, obec Lužice a město Veselí nad Moravou, kde se setkal s představiteli zdejšího házenkářského oddílu - tato místa v okrese navštívil ve středu 8. června 2016 u příležitosti výjezdního zasedání krajské rady na Hodonínsku hejtman Michal Hašek.

Společně s místopředsedou Senátu Parlamentu ČR Zdeňkem Škromachem se hejtman Michal Hašek v Jihomoravské armaturce seznámil se současným fungováním podniku a prohlédl si areál firmy, která vyrábí vodárenské a průmyslové armatury či odlitky ze šedé a tvárné litiny. Ústředním bodem jednání hejtmana a místopředsedy Senátu s vedením podniku byla příprava učňů pro zaměstnání ve výrobě.

"Byl jsem velmi příjemně překvapen velkými investicemi, které vedení této firmy v posledních letech uskutečnilo tady v Hodoníně. Dále jsem byl informován o budoucím rozšíření výroby a také o tom, že společnost zde bude přibírat dalších 50 až 100 nových zaměstnanců. Jsem přesvědčen, že každé nové místo – a speciálně zde v Hodoníně a okolí – je dobrou zprávou,“ konstatoval hejtman Hašek, který také zdůraznil, že Jihomoravský kraj nabídl firmě pomoc, a to ve dvou oblastech. Ve spolupráci s ní bude kraj například rozvíjet technické vzdělávání. „Mám zájem, aby mezi krajskými odbornými školami a Jihomoravskou armaturkou vznikla smlouva, a společnost se tak mohla více zapojit do praktické výuky učňů a žáků technických oborů. A to co možná nejdříve. Tou druhou oblastí pomoci je oblast meziregionální spolupráce, kdy jsem nabídl představitelům Jihomoravské armaturky zúčastnit se zahraničních misí Jihomoravského kraje a nabídl jsem také možnost pomoci zejména východní a jihovýchodní Evropy a východní Asie, kde pomoc z úrovně regionální vlády dokáže vždy pomoci otevřít dveře,“ uvedl Michal Hašek.

V rámci návštěvy zařízení Domov pro matky s dětmi v tísni Hodonín se pak Michal Hašek setkal s vedením oblastní charity Hodonín a prohlédl si azylový dům. Posláním Domova pro matky s dětmi v Hodoníně je poskytnout ubytování těhotným ženám a matkám s dětmi, které se ocitly v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.

Z Hodonína zamířil hejtman Michal Hašek do blízkých Lužic. Starosta obce Jaroslav Kreml hejtmana mimo jiné seznámil s výstavbou čtyřiceti rodinných domů v nově vybudované ulici Dobrovolského, fungováním sportovní haly, nového sběrného dvora či včelařského arboreta. Středeční program výjezdního zasedání rady kraje na Hodonínsku hejtman Hašek zakončil ve Veselí nad Moravou setkáním se zástupci sportovního klubu SHK Veselí nad Moravou.

Po celý den hejtman Michala Haška doprovázel třetí tým výherců soutěže Jeden den hejtmanem ve složení Michal Havelka, Kristýna Vašková,Vendula Školoudová, který vedl Martin Mužík.  „Dnešní program jsme si jak já, tak celý můj tým, užili. Zjistili jsme, jakou to vše obnáší práci. Byla to pro nás obrovská zkušenost. Jednání rady mě překvapilo tím, že se neodbývalo na úřadě. Její jednání přitom odsýpalo, mělo to plán. Celý den přitom klapal jako podle hodinek,“ zhodnotil den Martin Mužík, který na přímý dotaz, zda uvažuje o politické kariéře, odpověděl, že v této chvíli ho láká spíše soukromá sféra a podnikání, a čeká ho studium na vysoké škole.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…