Hejtman Hašek: Musel jsem vyhlásit stav nebezpečí

24.06.2016 1:20

Včera večer se konalo Mimořádné jednání Bezpečnostní rady Jihomoravského kraje k řešení likvidace nelegálně shromážděných nebezpečných chemických látek.

Hejtman Hašek: Musel jsem vyhlásit stav nebezpečí
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Na základě podnětu Bezpečnostní rady ORP Tišnov týkajícího se řešení situace nelegálně shromážděných 3,5 - 4 tun nebezpečných chemických látek v objektu v obci Nedvědice, po prohlídce místa a po vyjádření dotčených orgánů státní správy, HZS ČR a Policie ČR jsem večer svolal mimořádné jednání Bezpečnostní rady Jihomoravského kraje, která obdržela komplexní informace o vzniklé situaci za účasti starostů městyse Nedvědice a města Tišnova.

Byla vyhodnocena míra rizika a možné ohrožení osob, majetku a životního prostředí, na základě toho doporučila Bezpečnostní rada Jihomoravského kraje okamžité řešení za využití postupu podle krizového zákona a vyhlášení stavu nebezpečí pro okamžitou likvidaci nelegálně nashromážděných nebezpečných chemických látek.

O situaci jsem informoval předsedu vlády, ministra vnitra a generálního ředitele HZS ČR. Po zvážení všech okolností jsem rozhodl vyhlásit pro vymezenou část území Jihomoravského kraje s účinností od 24. 6. 2016 na dobu 15 dnů stav nebezpečí.

Likvidační práce jsem nařídil zahájit bezodkladně počínaje ranními hodinami. O průběhu prací píšeme ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Evropské volby, kde kandidáti SPOLU kážou vodu a pijí víno

8:04 Vích (SPD): Evropské volby, kde kandidáti SPOLU kážou vodu a pijí víno

V pátek 7. června se ve 14 hodin otevřou volební místnosti v České republice, zavřou se 8. června op…