Hejtman Hašek: Na Českých ručičkách se schází špička učňovských a technických škol

15.09.2015 9:15

Rada Jihomoravského kraje vyhlásila VIII. ročník přehlídky České ručičky. Akce, jejímž cílem je zatraktivnit učňovské školství, se snaží poukázat na klesající zájem o studium učňovských oborů i potřebu reagovat na zvyšující se poptávku po řemeslnících.

Hejtman Hašek: Na Českých ručičkách se schází špička učňovských a technických škol
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Tématem letošního ročníku jsou „Kouzla řemesel“, a byť se toto téma odrazí hlavně v závěrečném  galavečeru, po celý rok se přehlídka snaží přesvědčit především rodiče, aby dokázali docenit řemeslnou práci, šikovnost, talent svých dětí, a nebáli se učňovských oborů. Že řemeslo má zlaté dno, stále platí, a na trhu práce chybí zlaté České ručičky,“ uvedl náměstek hejtmana Stanislav Juránek.

„Na této přehlídce 22 učebních oborů se schází špička učňovských a technických škol. Jsem velmi rád, že zájem o tuto akci, jejímž organizátorem je již poosmé Jihomoravský kraj, rok od roku stoupá,“ řekl hejtman Michal Hašek.

Do letošního ročníku byly zařazeny obory zahradník/zahradnice, kosmetička, kadeřník/kadeřnice, kuchař/kuchařka, číšník/servírka, cukrář/cukrářka, automechanik, autolakýrník, karosář, mechanik-seřizovač, obráběč kovů, zámečník, elektrikář-slaboproud, elektrikář-silnoproud, instalatér, klempíř, pokrývač, tesař, mechanik plynových zařízení, lesní mechanizátor, opravář zemědělských strojů a kominík. V těchto oborech probíhají po celý rok soutěže odborných dovedností a nejlepší učeň v daném oboru je oceněn navíc v rámci galavečera Českých ručiček.

Více informací najdete na www.ceskerucicky.org .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…