Hejtman Hašek: Věřím v dohodu, která pomůže zklidnit v budoucnu situaci naštvaných řidičů

23.11.2015 15:09

Asociace krajů ČR zahájí jednání s odborovým svazem dopravy

Hejtman Hašek: Věřím v dohodu, která pomůže zklidnit v budoucnu situaci naštvaných řidičů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů České republiky Michal Hašek v pondělí 23. listopadu 2015 oznámil, že Asociace krajů ČR je připravena zahájit jednání s odborovým svazem dopravy k tématu odměňování řidičů autobusů zajišťujících regionální dopravní obslužnost.

„Agendu dopravy jsem převzal v rámci Asociace krajů ČR před 3 dny, ihned po návratu do České republiky - tedy příští týden - jsem připraven se sejít se zástupci odborů a vyslechnout jejich návrhy na možné řešení otázky odměňování řidičů autobusů v regionální autobusové dopravě, kterou z hlediska dopravní obslužnosti řeší krajské samosprávy,  samozřejmě v rámci platných právních předpisů, zejména v oblasti zadávání veřejných zakázek. Vyžádám si rovněž stanovisko ÚOHS, který je v oblasti veřejných zakázek orgánem dozoru.  Současná vedení krajů mají sociální stabilitu a otevřený sociální dialog jako svoji prioritu, proto budeme hledat cestu, jak pomoci řešit vzniklou situaci. Zároveň budeme jako správci peněz daňových poplatníků vždy maximálně dbát i efektivního vynakládání veřejných finančních prostředků s péčí řádného hospodáře, jak po nás jednoznačně vyžaduje český právní řád. Věřím v dohodu, která pomůže zklidnit v budoucnu situaci naštvaných řidičů. Zároveň musí být obhajitelná vůči daňovým poplatníkům i ministerstvu financi, které kontroluje hospodaření krajů. Po jednání s odbory svolám videokonferenci dopravní komise Asociace krajů ČR a pro formulaci našeho stanoviska posléze i Radu Asociace krajů ČR, aby jednání byla maximálně efektivní a v rozumném časovém rámci,“ uvedl hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů České republiky Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…