Hejtman Kulhánek: Ajaxův zápisník, který je zábavnou i poučnou formou prevence

14.11.2023 20:02 | Tisková zpráva

Karlovarský kraj pokračuje v podpoře unikátního preventivního projektu Ajaxův zápisník, který vzdělává děti v oblasti bezpečnosti.

Hejtman Kulhánek: Ajaxův zápisník, který je zábavnou i poučnou formou prevence
Foto: archiv
Popisek: Petr Kulhánek

Rada Karlovarského kraje na svém prvním listopadovém zasedání odsouhlasila Krajskému ředitelství policie Karlovarského kraje dotaci ve výši 200 tisíc. Z poskytnutých prostředků bude uhrazen tisk zápisníků a výroba didaktických pomůcek spojených s projektem.

„Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje se na nás obrátilo se žádostí o individuální dotaci na částečnou úhradu nákladů spojených s realizací projektu Ajaxův zápisník. Vzhledem k tomu, že Ajaxův zápisník je podporován Karlovarským krajem již od roku 2002 a jedná se o přínosný projekt, díky němuž se děti učí, jak se chovat v nebezpečných situacích a jak jim úspěšně předcházet, rozhodli jsme se, že žádosti opět vyhovíme. Jak nám bylo navíc řečeno, o projekt je ze strany škol stále velký zájem a pro příští rok chystají policisté jeho novelizaci,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Projekt Ajaxův zápisník je určen především pro žáky 3. tříd prvních stupňů základních a speciálních škol. Každoročně do něj bývá zapojeno až 65 škol z našeho regionu. Začátkem školního roku obdrží žáci přihlášených škol zápisník z rukou policistů. Zápisník je rozdělen do deseti témat, ve kterých děti řeší společně s policisty, svými učiteli a rodiči nejrůznější úkoly. Těmi je provází oblíbený policejní pes Ajax. Obsah zápisníku je zaměřen na prevenci rizikových jevů a chování, mezilidské vztahy, sociální oblast, dopravní výchovu, závislosti a prevenci kriminality páchanou v kyberprostoru. Závěr školního roku je pak spojen s akcí Den s Ajaxem, kde se děti seznámí s prací policie a v různých soutěžích mohou získat drobné odměny a propagační předměty projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách