Hejtman Netolický: Odstávka elektrárny, v níž dnes propukl požár, může trvat několik týdnů

30.08.2016 16:48

V úterních ranních hodinách vypukl požár v Elektrárně Chvaletice. Na místě zasahovalo v průběhu rána až 13 jednotek hasičů. Po provedeném průzkumu bylo zjištěno, že hoří zauhlovací technologie s dopravníkovým pásem, který se pravděpodobně velkým žárem propadl. Jednotkám se podařilo dostat požár pod kontrolu před šestou hodinou ráno. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Hejtman Netolický: Odstávka elektrárny, v níž dnes propukl požár, může trvat několik týdnů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Škoda dosahuje několika desítek milionů korun a těžko lze nyní vyčíslit škody, jelikož se stále postupně upřesňují informace. Důležité je, že nebyla poškozena technologie samotných bloků a kotlů. Dopravníkový pás, který byl při požáru poškozen, bude nutné vyměnit, avšak není jisté, v jakém časovém horizontu,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „V tuto chvíli došlo k odstávce elektrárny, která může trvat několik týdnů. Elektrárna však zajistila dodávky tepla a teplé vody pro Chvaletice a nedalekou Trnávku. Obyvatelům okolních obcí nehrozí žádné nebezpečí,“ dodal hejtman Martin Netolický.

Požár v Elektrárně Chvaletice lze svým charakterem přirovnat k požáru Elektrárny Opatovice nad Labem ze dne 7. srpna 2005, kdy hořel pásový dopravník. Ten byl ale v podzemních prostorách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…