Hejtman Okleštěk: Kraj investuje do prevence kriminality. Chystá divadlo, letáky i odbornou konferenci

07.02.2019 10:45

Divadelní představení, které ukáže seniorům, jak mají rozpoznat manipulativní a falešné chování a naučí je, kterak na ně reagovat – to je hlavní cíl projektu s názvem Víš, kdo volá?

Hejtman Okleštěk: Kraj investuje do prevence kriminality. Chystá divadlo, letáky i odbornou konferenci
Foto: Archiv LO
Popisek: Ladislav Okleštěk

Společně s olomouckým divadlem Tramtarie ho připravuje sociální odbor krajského úřadu.

„Podvodníci, kteří se zaměřili na seniory, v poslední době změnili taktiku. Už nezvou na výlety, kterými maskovali prodejní akce, ale využívají telefon. Stačí jim několik dobře zvolených slov a nic netušící senior se může dostat do velkých problémů. Tomu má nový krajský projekt zabránit,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Projekt počítá s dvěma komentovanými představeními v Olomouci a po jednom v každém z bývalých okresních měst. Zúčastnit by se ho mělo na pět set seniorů. Ti budou mít vstup zdarma.

„Během představení vystoupí také policista, který seznámí obecenstvo s aktuálními trendy v podvodném chování pachatelů. Zároveň divákům vysvětlí, jak se může podvedený člověk bránit,“ uvedl krajský manažer prevence kriminality Michal Poláček.

Kromě seniorů se letos Olomoucký kraj zaměří v rámci prevence kriminality i na oběti kybernetické šikany. Jak s nimi pracovat poradí policistům na obvodních odděleních nové informativní letáky. Kraj také zaštítí konferenci na téma Technické prostředky a zabezpečení objektů a veřejných prostranství.

Všechny plánované projekty přijdou na více než 450 tisíc korun. Hejtmanství se proto uchází o dotaci z Ministerstva vnitra. O tom, zda ji získá, se rozhodne na jaře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

14:17 Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci Pavla Tuleji na post ministra pro vědu.