Hejtman Řihák: Těším se, až pana prezidenta v kraji přivítáme znovu

18.10.2013 9:25

Prezident Miloš Zeman návštěvu Středočeského kraje zakončil v Nymburku.

Hejtman Řihák: Těším se, až pana prezidenta v kraji přivítáme znovu
Foto: red
Popisek: Prezident Zeman na nymburské radnici

Dnes se prezident České republiky Miloš Zeman věnoval v rámci své třídenní návštěvy Středočeského kraje městu Nymburk. Na cestě jej doprovázel starosta města a statutární náměstek středočeského hejtmana Miloš Petera. „Město Nymburk kdysi odmítlo návštěvu prezidenta T.G. Masaryka, o to více si vážím toho, že jste přijali mě. Jako kolíňák Nymburk dobře znám, je to významný železniční uzel. Chtěl jsem, aby byl Nymburk zařazen do této mé první cesty po Středočeském kraji, kterou vnímám víceméně jako vzpomínkovou. Další města bych rád navštívil příští rok,“ uvedl po svém příjezdu prezident Miloš Zeman. Starosta a náměstek hejtmana Miloš Petera k tomu řekl: „Jsem moc rád, že svou cestu pan prezident zakončil právě v Nymburku, s potěšením jsme ho zde přivítali.“

I přes nepříznivé počasí dorazilo na setkání s prezidentem republiky na 400 lidí. V diskusi se zajímali například o prezidentovy názory na valorizaci důchodů, řešení nezaměstnanosti či na nadcházející volby. Závěrem se prezident Zeman rozloučil s občany slovy: „Ať žije Nymburk!“. Poté se na radnici setkal se zastupiteli. Jejich dotazy určené prezidentovi mířily na problematiku železniční dopravy, vztah prezidenta k Nymburku a odkazu B. Hrabala. Prezident jim popřál mnoho úspěchů v práci i při rozvoji města. Starosta a statutární náměstek hejtmana Miloš Petera prezidentovi věnoval vybraný soubor knih Bohumila Hrabala. Jediná z Hrabalových knih, kterou podle svých slov prezident zatím nečetl, jsou Večerníčky pro Cassia. Dalším prezentem pro prezidenta byl vzorek toho nejlepšího „tekutého zlata“, které nymburský pivovar vyrábí. Od sportovního funkcionáře Miroslava Jansty dostal podepsaný dres basketbalového týmu.

Na závěrečné tiskové konferenci prezident Miloš Zeman zopakoval, že rád navštívil svůj rodný kraj a především město Kolín, kde vyrůstal. Zmínil také názor, že by podle něj měl být prezident co nejvíce ve styku s občany a naslouchat jim. „I proto jsem ve vašem kraji s lidmi rád diskutoval, zároveň jsem navštívil také tabákovou společnost Philips Morris a její zaměstnance. Ovšem ne z důvodu, že jsem vášnivý kuřák, ale proto, že tato společnost významně přispívá k zaměstnanost místních lidí,“ poznamenal prezident. Zároveň zmínil fakt, že předešlý večer rád povečeřel i se středočeskými starosty, jejichž města by rád v příštím roce navštívil.

Statutární náměstek středočeského hejtmana a starosta Nymburku Miloš Petera prezidentovi poděkoval za jeho návštěvu nejen ve městě, ale v celém kraji. „Je mi ctí, že jsem mohl českého prezidenta doprovázet při návštěvě našeho kraje a těším se, že jej příští rok přivítáme znovu, tentokrát v jiných městech,“ uzavřel třídenní návštěvu prezidenta náměstek Miloš Petera. Prezidenta republiky Miloše Zemana provázel po celé tři dny jeho návštěvy Středočeského kraje. Této role se ujal vzhledem k tomu, že hejtman Středočeského kraje Josef Řihák se dosud zotavuje po náročné operaci výměny kolenního kloubu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě