Hejtman Šimek: Nové investice v kraji mají vliv i na kvalitu života obyvatel

11.06.2018 16:07

Zlepšující se provozní výsledky, nízká zadluženost, solidní likvidita, silná kapacita samofinancování a obezřetné řízení rozpočtu – to jsou silné stránky hospodaření Jihomoravského kraje, díky kterým byl kraji udělen společností Moody's mezinárodní rating na úrovni A2 a národní rating na úrovni Aa3.cz. Udělení ratingu vzala na vědomí krajská rada 11. června 2018.

Hejtman Šimek: Nové investice v kraji mají vliv i na kvalitu života obyvatel
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (ANO)

„Jsme kraj, který je v dobré kondici, a to nejen v národním, ale i mezinárodním kontextu. Oproti minulému roku se navíc změnil výhled ratingu ze stabilního na pozitivní. Náš region je v porovnání s ostatními kraji relativně bohatý, se spoustou kvalitních zaměstnavatelů a s velkým potenciálem dalšího rozvoje. Můžeme být právem hrdi na to, že jsme podle uděleného ratingu jedním z mála krajů, který byl v minulém roce schopen udržet své investice a zdravou úroveň kapitálových výdajů. Čím vyšší rating, tím menší riziko pro potenciální investory. Nové investice v kraji mají přitom vliv i na kvalitu života našich obyvatel,“ řekl hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

Výhodou Jihomoravského kraje je jeho střední zadluženost a solidní likvidita. Zlepšující se provozní hospodaření je úzce napojeno na růst národní ekonomiky, přičemž obezřetné řízení rozpočtu pomohlo udržet dobrou kapacitu financovat kapitálové výdaje z vlastních zdrojů.

Cílem ratingového hodnocení je zjistit, a to na základě komplexního rozboru veškerých známých rizik kraje, jak je schopen a ochoten dostát včas a v plné výši všem svým závazkům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…