Hejtman Štěpán: Hasiči převzali novou techniku

31.12.2018 16:31

Profesionální hasiči slavnostně převzali devět nových zásahových vozidel, kontejner pro nouzové zastřešení, dvě sady pro stabilizaci výkopů a bateriové vyprošťovací zařízení v celkové hodnotě 66,5 milionu korun. Na financování se podílel také Královéhradecký kraj.

Hejtman Štěpán: Hasiči převzali novou techniku
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

Novou zásahovou techniku a speciální prostředky převzali hasiči na centrální stanici v Hradci Králové, vozy s vybavením ale budou sloužit po celém kraji.

„Krajský příspěvek vnímám jako poděkování za obětavou práci hasičů pro bezpečnost všech občanů i návštěvníků Královéhradeckého kraje. Nová technika významně posílí akceschopnost celého Integrovaného záchranného systému, protože díky této obměně bude starší technika bezúplatně předána dobrovolným hasičům,“ říká hejtman Jiří Štěpán, který se slavnostního předání zúčastnil.

Plně automatický automobilový žebřík s pracovní výškou 42 metrů, který bude sloužit na stanici v Rychnově nad Kněžnou, byl pořízen v rámci programu "Rozšíření strategické průmyslové zóny Solnice-Kvasiny a zlepšení veřejné infrastruktury v Královéhradeckém regionu".

Další technika bude sloužit v Trutnově, Jičíně, Náchodě, Vrchlabí, Novém Bydžově, Hořicích a Hradci Králové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…