Hejtman Štěpán: Investice do rychnovské nemocnice je stále jednou z našich priorit

21.02.2019 12:56

Hejtman Jiří Štěpán dnes jednal s premiérem Andrejem Babišem a ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem o plánované modernizaci nemocnice v Rychnově nad Kněžnou.

Hejtman Štěpán: Investice do rychnovské nemocnice je stále jednou z našich priorit
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

380milionový projekt je součástí vládního usnesení z roku 2015, které bylo novelizováno v roce 2017. Počítá s výstavbou urgentního příjmu ve zdravotnickém zařízení v blízkosti průmyslové zóny Solnice-Kvasiny. Stát se má na investici podílet 300 miliony korun.

„Oběma zástupcům vlády jsme představili záměr, na který stát přislíbil 300milionovou dotaci. V současnosti čekáme na výzvu ministerstva zdravotnictví, abychom mohli začít s projektovou dokumentací. Pan premiér Babiš nám doporučil zvážit aktualizaci investičního záměru včetně zhodnocení technických aspektů heliportu a jeho využití leteckou záchrannou službou,“ informoval hejtman Jiří Štěpán a potvrdil, že s premiérem povede další jednání o modernizaci rychnovské nemocnice.

Dnešního jednání se dále zúčastnil ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové Vladimír Palička i ředitel rychnovské nemocnice Luboš Mottl, kteří do diskuze vnesli argumenty z hlediska medicínské praxe. V průběhu diskuze se řešila i problematika jednotlivých odborností rychnovské nemocnice, kdy ředitel Mottl argumentoval objemem poskytované péče v rámci regionu Rychnovska.

„Investice do rychnovské nemocnice je stále jednou z priorit Královéhradeckého na Rychnovsku. S přípravou projektu budeme pokračovat. Další jednání proběhnou v rámci strategické komise, kterou svolá ministerstvo průmyslu a obchodu. To je koordinátorem aktivit v rámci rozvoje průmyslové zóny Solnice-Kvasiny,“ doplnil hejtman Štěpán.

Projektový záměr počítá s vybudováním multioborového pavilonu akutní lůžkové a intenzivní péče s centrálním příjmem. Vzniknout by měly i nové operační sály spolu s lůžkovou částí.

Rychnovská nemocnice zajišťuje zdravotnickou péči pro spádovou oblast s minimálně 80 tisíci obyvateli. Do této oblasti spadá oblast Orlických hor, ale také průmyslová zóna Solnice-Kvasiny, kam dojíždí za prací na 12 tisíc lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Doležal (SPD): Za spravedlivé financování Středočeského kraje

9:15 Doležal (SPD): Za spravedlivé financování Středočeského kraje

Vláda Petra Fialy se chová velmi hanebně a asociálně nejen k většině skupin českých občanů, včetně t…