Hejtman Štěpán: Máme vytipováno šest stovek dětí pro Obědy do škol

03.05.2017 18:36

Do projektu Obědy do škol, který pomáhá dětem tak, že jim jsou propláceny obědy ve školní jídelně, se v Královéhradeckém kraji přihlásilo 34 mateřských a základních škol. Krajskému úřadu se mohly hlásit do 2. května 2017.

Hejtman Štěpán: Máme vytipováno šest stovek dětí pro Obědy do škol
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

„V současné době máme vytipováno zhruba šest stovek dětí z celkem 34 škol. V Královéhradeckém kraji je ale nicméně až 3 500 dětí v hmotné nouzi, jejichž rodiče by mohli o zařazení do projektu zažádat. Vyzýváme proto další školy, aby se dodatečně přihlásily. Vzhledem k podmínkám dotačního programu nebude možné zapojit se do projektu během roku a případní zájemci z řad škol a školek tak budou muset čekat na další výzvu na příští školní rok,“ informoval hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Projekt Obědy do škol nabízí pomoc formou bezplatného stravování ve školních jídelnách a mateřských školách dětem ve věku 3 až 15 let, jejichž zákonní zástupci pobírají alespoň tři měsíce dávky v hmotné nouzi. V konečné fázi ovšem nebude vůbec poznat, kterým dětem jsou takto obědy dotovány.

Obědy jsou financovány z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD) prostřednictvím Operačního programu potravinové a materiální pomoci. V programovém období 2014 – 2020 může Česko pro tento účel vyčerpat až 400 milionů korun.

Podáním žádosti a následnou administrací projektu pro Královéhradecký kraj je pověřen odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací. Kontaktní osobou je Mgr. Lucie Feuchter, tel. 601 375 644, mail: lfeuchter@kr-kralovehradecky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

10:04 Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.