Hejtman Suchánek: Konice má opravenou silnici i nové chodníky

05.11.2023 20:32 | Tisková zpráva

Více než sedmnáct miliónů korun investoval Olomoucký kraj do opravy silnice II/336 v Konici v ulici Zádvoří. Dalších 18 miliónů šlo z rozpočtu města například na nové chodníky, elektroinstalaci a osvětlení.

Hejtman Suchánek: Konice má opravenou silnici i nové chodníky
Foto: STAN
Popisek: Josef Suchánek

Oprava cesty začala letos v září a řidiče do konce prosince čeká už jen lehké omezení v podobě jednosměrného provozu na komunikaci, který bude řízen pomocí semaforů. 

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38540 lidí

„Přeji řidičům, aby jim nově opravená silnice dlouho a dobře sloužila a aby vždycky dojeli v pořádku do cíle své cesty. A chodcům, aby se jim dobře chodilo po nových chodnících, které mají i nové osvětlení. V opravách silnic nižší tříd bude naše hejtmanství pokračovat i v dalším roce,“ ujistil Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Opravená cesta má šířku šest a půl metru a v obloucích je ještě širší. Vozovka má také nové odvodnění, což přispěje k větší bezpečnosti silničního provozu a zároveň to prodlouží životnost asfaltového povrchu. Kromě opravené cesty už lidem slouží i částečně opravené chodníky. Zbývá ještě dodělat některé doplňkové stavební práce, vše by ale mělo skončit letos v prosinci.

„Konicko je jedna z oblastí na území kraje, kde jsou silnice zejména třetí třídy ve velmi špatném stavu. Jsem rád, že se nám tyto komunikace daří opravovat a dnes jsme otevřeli další z nich. Uděláme vše proto, abychom příští rok v opravách dále navazovali,“ dodal Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro dopravu.

Olomoucký kraj investuje do oprav silnic každý rok stovky miliónů korun. Například v září hejtmanství zprovoznilo nově opravenou cestu mezi Lošticemi a Moravičany, aktuálně cestáři pracují na náročné rekonstrukci vozovky u Hanušovic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Soudci a platy. Jako když necháte lišku hlídat kurník

16:05 Mašek (ANO): Soudci a platy. Jako když necháte lišku hlídat kurník

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neústavnosti snížení platů soudců z roku 2022.