Hejtman Suchánek: Sociální byty i opravená silnice. V Plinkoutě se investice daří

05.08.2022 7:37

Zbrusu nový dům se sociálními byty se otevírá v Plinkoutě, místní části Dlouhé Loučky na Uničovsku. První nájemníci se do rekonstruované budovy nastěhují začátkem srpna.

Hejtman Suchánek: Sociální byty i opravená silnice. V Plinkoutě se investice daří
Foto: STAN
Popisek: Josef Suchánek

Nové bydlení si v úterý 26. července prohlédl také hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek a jeho náměstek pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák. 

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29284 lidí

„Byty vznikly v budově bývalé školy, která byla od roku 1960 prázdná. Hledali jsme využití a našli ho v sociálním bydlení. Nově tak můžeme nabídnout sedm bytů, pět jednopokojových a dva dvoupokojové. Jsme plně obsazení, nájemníci jsou od nás i ze širokého okolí a stěhovat se budou během prvního srpnového týdne,“ řekl starosta Dlouhé Loučky Ladislav Koláček.

Celkové náklady přesáhly 16 miliónů korun, obec získala dotaci 10 miliónů korun od Ministerstva pro místní rozvoj.

V Plinkoutě se mohou pochlubit nejen sociálním bydlením. Pro místní je novinkou také vodovod a opravená silnice III. třídy, včetně místních komunikací. Na obou akcích se finančně podílel Olomoucký kraj. „Kvalitní pitná voda a opravená vozovka, to vše by mělo patřit k základní vybavenosti každé obce. Proto mám vždy radost, když navštívím místo, kde to funguje, daří se budovat i opravovat a obec vzkvétá,“ uvedl hejtman Josef Suchánek.

Nový vodovod, včetně přivaděče z Dlouhé Loučky v obci dokončili v závěru loňského roku, hejtmanství na něj přispělo částkou 1,3 miliónu korun. „Po výkopech byla ve špatném stavu komunikace. Opravit se ji nakonec podařilo v plné šíři. Aktuálně dokončujeme nájezdy a parkoviště,“ doplnil starosta obce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.