Hejtman Vondrák: Fungování ostravské huti je pro region nesmírně důležité

22.10.2018 15:05

Vyjádření hejtmana kraje k prodeji OKD Arceloru.

Hejtman Vondrák: Fungování ostravské huti je pro region nesmírně důležité
Foto: Daniela Černá
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák

Proto se o její prodej intenzivně zajímám a považuji za nutné seznámit se s vizemi a záměry nového vlastníka. V minulém týdnu jsme se s primátorem Ostravy Tomášem Macurou setkali se zástupci společnosti Liberty House Group, která se o koupi hutě uchází. Představili jsme jim Moravskoslezský kraj i město Ostravu, vysvětlili jim historické souvislosti i význam, který má ostravská huť pro region a lidi, kteří v něj žijí. Během setkání jsme na budoucí vlastníky vznesli tři požadavky.

S ohledem na skutečnost, že koupí dalších několika podniků stoupnou skupině Liberty House produkce i náklady, se zajímáme o investice, které v ostravské huti nový vlastník plánuje. Naší další důležitou připomínkou byl důraz na využívání „zelených technologií“ tak, aby další fungování ostravské huti navazovalo na naši snahu jednat s podniky o snižování negativních vlivů jejich činnosti na životní prostředí v našem regionu. Také nás zajímalo, co bude firma v rámci společenské odpovědnosti ochotna činit nad rámec legislativy a svých zákonných povinností.

Věřím, že se nám s novým vlastníkem huti podaří navázat konstruktivní dialog a spolupráce, díky které se bude pokračovat ve strategii a fungování huti tak, aby byla i nadále pro kraj a jeho občany přínosem a zárukou stability. Na listopad máme sjednánu další schůzku, na které, věřím, budoucí vlastník své plány a vize představí podrobněji, s ohledem na podněty, na které jsme s panem primátorem při společném prvním setkání upozornili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…