Hejtman Vondrák: Prosím Vás, otevřete už konečně oči

23.10.2020 22:01

Komentář na facebookovém profilu k závažnosti situace stran koronaviru

Hejtman Vondrák: Prosím Vás, otevřete už konečně oči
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Vondrák

V komentářích se stále objevují názory lidí, kteří zlehčují současnou situaci, nebo to všechno považují dokonce za konspiraci. Prosím Vás, otevřete už konečně oči a uvědomme si, že čelíme něčemu, čemu jsme dosud nečelili. Níže přikládám vyjádření šéfa České lékařské komory Milana Kubka.

Šéf ČLK Milan Kubek: "Za 3 dny nám zemřelo 300 pacientů. COVID-19 je u nás nyní 2. nejčastější příčinou úmrtí. Pro srovnání, na všechny druhy rakovin umírá 75 lidí denně."

"Za jeden jediný den se nám nakazilo 184 lékařů, 472 sester a 389 ostatních zdravotníků. Ze jeden den přišlo zdravotnictví o 1045 lidí. Celkem je nemocných 11 500 zdravotníků. Chtěl bych poděkovat všem, kteří dělají svoji práci a chtěl bych požádat veřejnost, aby navzdory nejrůznějším politickým tancům bezpodmínečně dodržovala veškerá protiepidemiologická opatření. To je jediné, co nás může zachránit."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…