Hejtman Zimola: Zájem z ruské strany o jižní Čechy je enormní

08.12.2013 12:10

Více než padesát zástupců podnikatelské sféry a novinářů z Ruské federace v těchto dnech poznává detailněji obchodní příležitosti v celých jižních Čechách.

Hejtman Zimola: Zájem z ruské strany o jižní Čechy je enormní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jiří Zimola

„Zájem z Ruské strany je opravdu enormní," říká jihočeský hejtman Jiří Zimola. „Jsem velmi překvapen tempem, jakým se naše jednání odvíjejí. V červnu jsme se setkali s podnikateli z Ruska poprvé, v září jsme naopak po politické linii a s delegací jihočeských podnikatelů „otevírali dveře" přímo ve sverdlovském Jekatěrinburku a v těchto dnech se, kromě dalším obeznámením se s naším regionem, již podepisují konkrétní smlouvy. Příležitosti jsou více než rozmanité, samozřejmě od unikátních turistických nabídek až například po vybavení zemědělskými technologiemi," přiblížil hejtman Zimola.„Na programu jsem měl také setkání s vicegubernátorem Sverdlovské oblasti panem Petrovem, političtí představitelé za Uralem kladou na naši spolupráci velký důraz. Jediné, co mne mrzí, je, že nemůžeme nabídnout přímé letecké spojení na letiště do Plané u Českých Budějovic, které zatím nedisponuje dostatečným technickým vybavením pro pravidelné lety," dodal Zimola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Zimola - profil

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.