Hnutí Otevřená radnice: Občané manipulováni do jediného plánu!

10.07.2014 20:39

U každé větší investice navrhovat ve fázi záměru alternativní řešení, aby mohla být diskutována jejich efektivita a občané nebyli manipulováni do jediného, předem hotového plánu.

Hnutí Otevřená radnice: Občané manipulováni do jediného plánu!
Foto: Archiv
Popisek: Plynový sporák

Drahé topení elektřinou přinutilo občany přemýšlet o alternativě vytápění, kterých se nabízelo hned několik. Do finále se však probojovaly jen dvě, plynová a bioplynová.

Plynárenským gigantem zlobbovaný starosta okamžitě slíbil zavést do obce zemní plyn, protože však výkopové a rozvodné práce jsou drahé a zadlužené obci už banka nepůjčila, rozfázoval realizaci do několika let a co čert nechtěl, překlenulo to volební období. Mezitím se však nové vedení rozhodlo kvůli nárůstu cen plynu pro efektivnější a levnější bioplynovou stanici.

Všeobecné nadšení však vystřídalo zděšení, když obyvatelé zjistili, jak dlouho budou muset splácet původní záměr po němž zůstaly několik set metrů dlouhé výkopy určené k připojení na centrální plynovod. Zbytečně. Stačilo jen jinak rozfázovat výkopové práce a obec by ušetřila dva miliony korun za práci, které takto bude muset 10 let splácet. Hnutí Otevřená radnice chce, aby u každé větší obecní investice existovalo alternativní řešení, a to až do konečné realizace.

Není možné, aby občané byli postupně vmanipulováni do varianty, která se v konečném důsledku nevyplatí. Mít v záloze alternativu je jednou z cest k úspoře veřejných prostředků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …