Hodan (KSČM): Volme a rozhodujme se sami za sebe

15.04.2015 19:02

Problematika ovlivňování a popírání našich úsudků je palčivým tématem současnosti.

Hodan (KSČM): Volme a rozhodujme se sami za sebe
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

V dnešní době je vliv médií nezpochybnitelný a v kombinaci s dnešním fenoménem v podobě aplikovaného dualismu je těžké rozlišit pravdu od lži a pod návalem všemožných názorů si vytvořit a zachovat ten svůj vlastní.

Jak vlastně takový aplikovaný dualismus funguje? Ukažme si to nejlépe na příkladu. Prezident Zeman jede do Moskvy vzdát holt padlým vojákům, bez kterých by se nedalo o osvobození vůbec mluvit. Opoziční názor proto bude, že prezident Zeman jede do Moskvy, aby se zavděčil prezidentu Putinovi. Prezident Zeman se zúčastní vojenské přehlídky, která je při takových příležitostech naprosto běžná a v případě výroční oslavy nenapadnutelná. Opoziční názor bude, že prezident Zeman schvaluje jakoukoli angažovanost ruské armády v ukrajinské občanské válce (viz definice občanské války). Prezident Zeman přeloží název kapely z cizího do rodného jazyka, aby poukázal spolu s jejím jednáním na skutečnost, že členy této kapely nelze považovat za politické vězně. Opoziční názor byl, že je pan prezident hulvát. 

Proto je potřeba před vytvořením svého názoru nejprve nashromáždit co nejvíce dostupných informací, vlastní názor si vytvořit a pokud nepřijde nikdo s dostatečnými argumenty k jeho vyvrácení, tak si jej i udržet, protože v opačném případě jsme jen příslovečné ovce, které bučí na povel a neuvědomují si, že ovce bečí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …