Holiš (ANO): Křižovatka U Janíka? Příběh našeho volebního hesla.

05.10.2014 11:30

Projekt úpravy I/35 koordinovalo ŘSD se stávajícími a předchozími vedeními radnice, to nebyla naše práce. My se díváme do budoucna a navrhujeme kroky, které pomohou tuto akci dotáhnout.

Holiš (ANO): Křižovatka U Janíka? Příběh našeho volebního hesla.
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Radim Holiš, lídr kandidátky za hnutí ANO, jako člen stavební komise, byl s tímto hotovým řešením na úrovni územního rozhodnutí seznámen v deseti minutách před čtyřmi lety. Po jeho kritické námitce k výjezdu od mostu U Janíka ke křižovatce směrem doprava ke knihovně, který v projektu nebyl nijak upravován, mu bylo odpovězeno, že projekt dělali odborníci z Brna.

Od té doby stavební komise nikdy nedostala další stupeň projektu připomínkovat, po dvou letech pak komise přestala fungovat, jelikož byla k vedení radnice neloajální, zejména ke smyslu způsobu řešení investičních akcí a jejich připomínkování v průběhu přípravy projektů, nerespektování odborných doporučení, v zastupitelstvu se hlasovalo jinak než jaké bylo doporučení v komisi, po půlce volebního období po abdikaci předsedy komise se pak už nesešla. Tady máme nachystané řešení, jak by měl způsob přípravy investičních akcí probíhat.

V této fázi, kdy nám stávající koalice říká, že mají vše nachystané a bagry už čekají, chce hnutí ANO v rámci změn v průběhu výstavby, pokud to jen trochu bude možné, co nejvíce tyto chyby eliminovat.  Jiný způsob už v této chvíli není možný, jelikož papírově je vše dotaženo, ŘSD má vybírat dodavatele. Právě proto jsme si dali heslo do voleb o křižovatce U Janíka, jelikož tam jsme si jistí, že víme o lepším řešení například na výjezdu od mostu přes Bečvu.

Konkrétně – kdo viděl vyjíždět kamion od mostu a zabočovat doprava  směrem ke knihovně, tak ten ví o čem je řeč,  přičemž tato větev a tento výjezd není v projektu nijak řešen !!! Snaha jako připomínka občana Radima Holiše zahrnout do generelu dopravy výjezd doprava od mostu nebyla vyslyšena, způsobila by prý v křižovatce nestejnoměrnost, odpověď tvůrce generelu dopravy. (Po provedení úprav křižovatky dle stávajícího projektu DUR má mít křižovatka ze všech směrů 3 pruhy, od mostu zachovány jen ty stávající  2 bez úpravy. Kde je tedy ta nestejnoměrnost, když by pak měly všechny přístupy ke křižovatce 3 pruhy, a o 4 m by se posunul chodník?). Proto heslo v naší  kampani, že  je potřeba to opravdu prostě dotáhnout -  a s kýmkoli, kdo nemá strach vzít na sebe odpovědnost. 

Je s velkým podivem, ba přímo alarmující, že lidé, kteří si informace vůbec neověří a šíří své nepodložené závěry přes internetové diskuse a sociální sítě, vůbec mají odvahu k této věci cokoli komentovat. Dokonce bývalí či stávající zastupitelé, rovněž hojně diskutující, ukazují při debatě jednoznačně na to, že se svou prací pro město Rožnov nezabývali pořádně. Měli to být hlavně oni, kteří měli ze své role tohle pohlídat.  Ono se lépe kritizuje než navrhuje řešení. Oni měli přístup k informacím, co dělali, kde byli, měl by se ptát volič.  Ať se pak nediví, že jejich neinformovaný "názor" zapadne hluboko v propadlišti dějin, ještě před tím, než zmýlí a vykolejí jejich zaryté obdivovatele.

Jestliže nemají ani trochu snahy si informace vyhledat, případně - jak jsme to mysleli - se nás zeptat, potom jejich teoretické závěry nebudou v těchto mediích z naší strany komentovány.  Takový způsob na základě jedna paní povídala a druhá to překroutila nebude hnutí ANO podporovat.

Snad to jde napravit, třeba jste jen neměli čas nás potkat, i přesto, že jsme dělali šest kontaktních  setkání v hospůdkách a dvě v kině Panorama, a proto se  na vás těšíme ve středu 8.10.2014 od 14 hodin na náměstí TGM. Zkuste si najít 5 minut. Nejlepší je to vždy z očí do očí.

My chceme věci dotáhnout tak, aby sloužily lidem, chceme vytvářet hodnoty pro všechny  a víme jak na to. Negace  a destrukce, totiž není naše cesta. Víme, že to je v Rožnově hodně nelehký úkol, ale nevzdáme to, jsme na to připraveni a jsme s vámi na jedné lodi. Pořád totiž platí, že jsme v klidu a makáme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

14:17 Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci Pavla Tuleji na post ministra pro vědu.