Holodňák (Piráti): Zhruba stovka lidí se zúčastnila koncertu proti bolševismu v Žatci

08.12.2014 9:05

Iniciativa za odstoupení starosty Žatce Ing. Aleše Jelínka (bývalý člen Svobodných), který uzavřel koalici mj. s KSČM, uspořádala 5. 12. Koncert proti bolševismu. Přišla zhruba stovka návštěvníků. Výtěžek pořadatelé zašlou na dobročinnost.

Holodňák (Piráti): Zhruba stovka lidí se zúčastnila koncertu proti bolševismu v Žatci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Koncert proti bolševismu startoval od půl osmé v žateckém Piváriu Zlatý chmel. Akce, kterou uspořádal petiční výbor za odstoupení starosty Jelínka (petici podepsalo 1515 žateckých voličů), se zúčastnily kapely pouze za symbolický honorář v podobě příspěvku na cestovné. Výtěžek z akce, který po zaplacení "cesťáků" a zvukaře, činil 1200 Kč, zašlou pořadatelé některé z organizací, které se starají o osvětu v oblasti zločinů komunistického režimu.
V průběhu večera vystoupily kapely Stolní společnost, Bod zlomu a CoCk. Až do ranních hodin pak Pivárium rozezníval DJ Kingfisher.

Lidé však na Chmel v pátek nepřišli pouze proto, aby si poslechli hudbu, ale také proto, aby projevili svůj nesouhlas s novou žateckou radniční koalicí (ČSSD, KSČM, ex-Svobodní), která dle voličů stojí na morální zradě a podfuku na voliče. Většina návštěvníků tak na prsou nosila samolepky "Aleš Jelínek není můj starosta". Vystupující kapely si několikrát otevřeně rýply do nové rady města, starosty Aleše Jelínka i místostarosty Miroslava Šramoty (ČSSD). Sálem se nesla humorná a povznesená atmosféra. Koncertu proti bolševismu se zúčastnili také někteří opoziční zastupitelé, mezi nimi např. zastupitelky Baranniková-Venclíčková a Kapicová (obě zvoleny za Volbu pro město), které patří k otevřeným kritikům Jelínkovy rady.

"Soudruh Ondřej Kazík z Pracovní skupiny pro boj s antikomunismem na webových stránkách KSČM uvádí: “Antikomunismus je organizovanou snahou kapitálu omezit akceschopnost pracujících k zásahu do politické skutečnosti. Jde především o útok a omezení aktivity předvoje pracujících - komunistického hnutí. Útočí dále na jejich sebevědomí – je snaha vymazat pokrokové dějiny z paměti lidí, ať už mediálně, ve vzdělávacím systému nebo ustanovením zákona. Jsou snahy ilegalizovat i symboly komunistického hnutí – rudou hvězdu, srp a kladivo.” - A přesně proto je nutné organizovat akce, jako byla ta naše. Nejsme organizovanou snahou kapitálu, ale skupina svobodně myslících lidí. Nechceme vymazat dějiny, ale naopak je chceme důrazně připomínat. Komunismus je zvrácená utopistická ideologie, jenž - ač se jí sama velmi často ohání - absolutně popírá  myšlenku svobody a lidskou individualitu. Tato ideologie zapříčinila zmaření více lidských životů, než nacismus. Bohužel s ubíhajícím časem od Sametové revoluce, která se sama o sobě s relikty komunismu nikdy pořádně nevypořádala, přichází marginalizace zločinů komunismu, idealizace jeho učení. Jedním z dopadů tohoto procesu je i prostupování státní správy členy KSČM. A to velmi často vysoce postavenými představiteli předrevoluční moci, tak jak se právě děje nejen v našem městě Žatci, ale i v  Ústeckém kraji a na vládní úrovni. A to je věc, vůči které jsme se chtěli jasně vymezit," uvedl za pořadatele Štěpán Beneš, člen petičního výboru za Jelínkovo odstoupení.

Pořadatelé uvedli, že se rozhodně nejedná o poslední akci, která se na protest proti starostovi Jelínkovi a jeho podvodu na voliče odehraje. Petiční výbor plánuje uspořádat symbolicky 28. 2. 2015 "Komunistiádu", ve které přeborníci budou soutěžit v disciplínách jako je převlékání kabátů, obcházení voličů či přebarvování radnice na rudo.

Nejnovější informace a prostor pro necenzurovanou diskusi poskytuje FB stránka Aleš Jelínek není můj starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Holodňák - profil

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Jurečka v kostce

8:19 Mašek (ANO): Jurečka v kostce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodově reformě ministra Jurečky