Holotová (Úsvit): Vážená Frau Merkel, nejsme Vaše spolková země

28.08.2015 6:26

Nevím, jestli Vám to mám napsat německy nebo česky, to bude asi prozatím stačit a jestli mě ještě více budete otravovat život, nechám si to doslovně přeložit a zašlu Vám to příště do vlastních rukou!

Holotová (Úsvit): Vážená Frau Merkel, nejsme Vaše spolková země
Foto: Archiv Jiřiny Holotové
Popisek: Jiřina Holotová

Milá dámo, nevím na co si hrajete, ale osobně Vám musím říci, že jsem Vašimi politickými kroky a tím vším, co jste za poslední dobu v Evropě a za Evropu společně se svými stoupenci vymyslela a co se dere z Vašich úst, rozhodně znechucená. Pravděpodobně se domníváte, že máte patent na rozum a že co si usmyslíte je jediná pravda a podle té se musí řídit celá Evropa a potažmo všechny státy EU.

Račte si uvědomit, že EU je dobrovolným sdružením evropských států pro politickou a ekonomickou spolupráci a že podle čl. 3 Smlouvy o EU je jejím hlavním cílem podporovat mír, světové hodnoty a blahobyt svých obyvatel. Unie zejména poskytuje svým občanům prostor svobody, bezpečnosti a práva bez vnitřních hranic, ve kterém je zaručen volný pohyb osob, ve spojení s vhodnými opatřeními týkajícími se ochrany vnějších hranic, azylu, přistěhovalectví a předcházení a potírání zločinnosti, m.j. ve svých vztazích s okolním světem Unie zastává a podporuje své hodnoty a zájmy a přispívá k ochraně vlastních občanů, atd.. Mohla bych pokračovat...

Kde je řečeno, že státníci některých zemí a to německá kancléřka společně se svým francouzským kolegou jsou oprávněni určovat ostatním státům, co mají dělat a co nikoliv, kritizovat je, dirigovat? Od toho je snad společný Evropský parlament a ostatní nejvyšší evropské orgány? Nebo se mýlím?

Když už se do toho z pozice jednoho z největších a nejsilnějších států přesto pouštíte a snažíte se řídit nejen svou zemi, ale i nás ostatní, chci se Vás ptát, kde zůstala ta vhodná opatření k ochraně vnějších hranic EU!  Jak ochraňujete vlastní občany EU, jak podporujete naše hodnoty a zájmy? To, že netolerujete názory Vašich občanů v Německu, to že přehlížíte jejich obavy a nejste ochotna přijmout jejich argumenty a protesty k nezákonné imigraci, nazýváte je neonacisty, xenofoby, nenávistnými extrémisty, urážíte je a ponižujete, ještě neznamená, že budete sekýrovat i nás a Vaše mainstreemová média Vám k tomu budou sekundovat!

Jste nespokojena s tím, že nejsou dodržovány standardy pro zajištění potřeb běženců ve všech členských zemích EU. Odvoláváte se na společné azylové právo, kritizujete chudší státy Unie, které se rozhodly postupovat v případě hromadné ilegální migrace, opakuji ILEGÁLNÍ, podle vlastních možností? K tomu je nutno říct jen jednu věc! My nejsme Vaše spolková země, abyste nám nařizovala, jak máme postupovat, buďte tak hodná a zapamatujte si to, Frau Merkel! Pokud mám informace, jednáme v rámci platného azylového práva.

Narozdíl od Vás, také víme, že nějaké seznamy zemí, které jsou bezpečné a lidé se tam mohou vracet, návody na rozpoznání uprchlíků a uzavření smluv s africkými státy o zpětném přijímání odmítnutých uprchlíků,   nám příliš nepomohou a že jedinou obranou Evropy je důsledná ochrana vnějších hranic a pokud to nepůjde, tak hranic vlastních států! Takový je názor velké části obyvatel EU, představte si to, paní Merkelová.

Ano, je nám líto chudáků lidí zmítaných válkou. Chtěla bych Vám doporučit, abyste zapátrala v paměti a rozpomněla se proč jsou některé státy severní Afriky a Blízkého východu v totálním rozkladu, proč vznikl Islámský stát a proč je na světě tolik utrpení. Pokud to nevíte, zkuste se zeptat svých kolegů, státníků z USA a požádejte je o urychlenou nápravu a o jednoznačné řešení konfliktů. 

Pak bych Vám chtěla ještě doporučit, abyste také apelovala na Vaše obchodní partnery v Saúdské Arábii, SAE, Kuvajtu, Omanu, Kataru a v jiných arabských zemích, kterým jste prodala těžké zbraně, přestože jste byla tvrdě kritizována opozicí a ve vývozu stále pokračujete s miliardovými zisky dolarů ročně, aby pomocí nich zastavili radikální islamisty, kteří ničí země, odkud k nám imigranti směřují a nebudete se muset dohadovat s vlastními obyvateli Německa, kterým se Váš přístup nelíbí.

Mimochodem to, jak se nechvalně vyjadřujete o lidech své země, to, že jejich chování hodnotíte jako tupé a odporné (dle Vašeho vyjádření) mě vede k přesvědčení, že odporná a tupá jste spíše vy a celá ta Vaše slavná politika. Nemohu uvěřit tomu, že jste původně zastupovala křesťanské demokraty. Vaše frakce CDU/CSU v současné době prezentuje velice zhoubný evropský politický trend, trend sociální nespravedlnosti, který vede opravdu celou Evropu do vlastní záhuby. Německo možná má finančně na to přijmout a obštědřit vice imigrantů, ale má na to do budoucna i kulturně? Kde zůstávají nějaké národní a náboženské tradice Německa a ostatních států Evropy? Proč ustupujete jejich požadavkům, nárokům, proč máte komplex a bojíte se říci dost! Bojíte se rázně zakročit, ochránit vnější hranice a chránit tak vlastní občany podle Smlouvy o EU?

Obávám se a je mi to líto, Frau Merkel, zameťte si dobře před vlastním prahem a pokud nebudete naslouchat důsledně svému lidu a lidu Evropy, nebudete bohužel ta, na níž bude Evropa dobře vzpomínat. Je mi to líto, ale vy budete dalším odstrašujícím příkladem fanatického německého politika! Svým chováním, vyjadřováním, postoji a rozhodnutími k tomu plnou parou směřujete...

S úctou autorka

Psáno pro blog idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…