Honusek (STAN): Modrá úsporám - další dotace před volbami

02.07.2017 16:59

Blíží se volby, a tak se roztrhl pytel s dotacemi. O takzvaných kotlíkových dotacích je již téměř zbytečné něco dalšího psát. Určitě není majitel rodinného domu, který by o nich neslyšel. Další dotací tedy mohou získat na ekologické hospodaření s vodou. otázkou však je, zda se jim to opravdu vyplatí.

Honusek (STAN): Modrá úsporám - další dotace před volbami
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Ušetří za pitnou vodu, což je počin velmi správný, já sám využívám k zalévání zahrádky a splachování vodu studniční a částečně i dešťovou. Sníží se tak spotřeba pitné vody v domácnosti a tím se však taky sníží zisky vodárenských společností, z převážné části nadnárodních společností. Tyto zisky plynoucí z naší země, a to doslova a do písmene neboť pitná voda se k nám nedováží ale je získávána z naších řek, přehrad a vrtů jsou již dlouhodobě vyváděny mimo naše území a vodárenské společnosti si je budou snažit udržet.

Dá se tedy očekávat postupné zdražování naší vody. Logicky by tedy měl stát uvažovat, jak dostat zpět pod svou državu vodárenské společnosti, které jsme s vidinou rychle získaných peněz před nemmnoha lety předali do cizích rukou jinak jsou dotace v rámci programu Modrá úsporám jen další zbytečnou investicí státu.

Navíc je množství dešťové vody takto získané nesrovnatelně nízké proti množtví, které bez úžitku odteče z parkovacích a střešních ploch supermarketů a podobných objektů, které nám kanalizací unikají do vodních toků a mnohdy na své cestě způsobují i nemalé škody. Starší kanalizační systémy s takovým množstvím vody nepočítaly a tak mohou být mnohdy příčnou tzv. bleskových povodní aniž bychom si to vůbec uvědomovali. O ekologických důsledcích v rámci napojení na jednotné kanalizace ani nemluvě.

I tady může stát vykonávat svou funkci regulátora a to bez potřeby dotací. Stačilo by jen uzákonit pro podobné stavby povinnost zajistit například vsakování dešťových vod nebo jejich další využití namísto jejich bezúžitkové napojení na kanalizaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

9:02 Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

Kdybychom žili v normální zemi a měli normální vládu, vláda by ředitele Bezpečnostní informační služ…