Hruška (SZ): Proč nemá z milionů užitek celá Praha 2, ale jen obecní nájemníci?

15.04.2015 5:31

Zastupitelstvo Městské části Praha 2 na svém zasedání dne 16.3.2015 schválilo rozpočet pro rok 2015. Klub Strany Zelených rozpočet v předložené podobě podpořil. Rozpočet je měsíc po svém schválení přístupný také na webové stránce MČ Praha 2 v rozklikávací podobě.

Hruška (SZ): Proč nemá z milionů užitek celá Praha 2, ale jen obecní nájemníci?
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

„I přes některé výhrady jsme konstatovali, že základní parametry jsou nastaveny rozumně. Příjmy jsou plánovány konzervativně, náklady jsou na vyšší hladině a běžné i investiční výdaje obsahují rezervy,“ řekl Jan Hruška, předseda Zastupitelského klubu Strany zelených.

„Rozpočet je bohužel schodkový a zarovnává ho pouze zisk z prodeje domů. Výdaje na provoz radnice se zvyšují, zatímco investice do školství, sociálních programů a zeleně v ulicích stagnují. Nadproporční nárůst 40 miliónů Kč investic jde naopak do obecních domů a bytů. Proč nemohou mít ze 40 miliónů užitek všichni obyvatelé Prahy 2, ale pouze obecní nájemníci?“ doplnil Jan Hruška.

Novinkou v přípravě rozpočtu je forma jeho zveřejnění na webové stránce www.praha2.cz, pod záložkou Úřad a samospráva – Úřední deska – Rozklikávací rozpočet. Strana zelených oceňuje, že rozpočet bude veřejnosti nově přístupný v této uživatelsky přívětivé formě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Strana Zelených

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě