Hubáčková (KSČM): Vyhozené peníze

23.04.2016 6:33

Inkluze, kterou ve středu schválil Senát, se nám pěkně prodraží. Nejsou-li odborné argumenty pro učitele a rodiče dostatečné, pomůže si ministryně školství reklamou. Kampaň bude stát 56 milionů.

Hubáčková (KSČM): Vyhozené peníze
Foto: KSČM
Popisek: Gabriela Hubáčková

Ty by se vší pravděpodobností lépe pomohly přímo školám, jimž dlouhodobě peníze chybí. Místo investic do reklamy mělo ministerstvo vysvětlovat učitelům a rodičům podstatu inkluze. Jde prý o peníze určené podle evropských pravidel na propagaci. Rozhodně to však není tak, že se jedná o určení přímé. Ministerstvo by je mohlo použít třeba na honoráře odborníků a specialistů, kteří by kantorům vysvětlovali důvod projektu inkluzivního vzdělávání. Mnozí odborníci navíc konstatují, že u takovéhoto problému nemohou televizní spoty přesvědčit, spíše utvrdí ve stávajících postojích.

A co dodat, mám za to, že 56 milionů je suma, se kterou by se mělo hospodařit pečlivěji a s větším rozmyslem, nežli nechat vydělat reklamním agenturám. Nikde totiž není zaručeno, kolik lidí bude tuto kampaň sledovat a jaký bude její výsledek. Ve většině případů se totiž dopad takovýchto kampaní hodnotit ani nedá.

Gabriela Hubáčková, poslankyně Parlamentu ČR za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…