Huneš (KDU-ČSL): Nasazujeme své síly tam, kde ostatní dávají ruce pryč

19.01.2020 21:29

Neziskovkou roku 2019 je hospic v Prachaticích.

Huneš (KDU-ČSL): Nasazujeme své síly tam, kde ostatní dávají ruce pryč
Foto: hunes.cz
Popisek: Robert Huneš

V úterý 14. ledna získal prachatický Hospic sv. Jana N. Neumanna titul Neziskovka roku 2019 v kategorii Cena veřejnosti. Titul Neziskovka roku vyhlašuje a organizuje Nadace rozvoje občanské společnosti.

Výsledky byly představeny při slavnostním večeru v pražské Malostranské besedě a ocenění obdržely nejlépe vedené organizace ve třech kategoriích (malá, střední, velká neziskovka) a v Ceně veřejnosti. Právě posledně jmenovanou cenu obdržel Hospic sv. Jana N. Neumanna, o.p.s. jako výsledek hlasování veřejnosti z celé České republiky. Takřka za patnáct let svého působení tato obecně prospěšná společnost vybudovala a provozuje v Prachaticích stejnojmenný lůžkový hospic, Domov Matky Vojtěchy (zařízení pro osoby s Alzheimerovou chorobou v nejtěžší fázi tohoto onemocnění), Domácí hospic sv. Veroniky v Českých Budějovicích, Domácí hospic sv. Markéty ve Strakonicích a Domácí hospic sv. Jakuba v Prachaticích. Ve svých zařízeních dopřála důstojné umírání několika tisícům pacientů.

„Upřímně děkuji všem, kteří nás mají rádi, fandí nám a třeba poslali svůj hlas. Díky vám můžeme zase s novým elánem nasazovat své síly tam, kde ostatní dávají ruce pryč…,“ poděkoval příznivcům hospice s pohnutím v hlase jeho ředitel Robert Huneš.

PhDr. Mgr. Robert Huneš

  • KDU-ČSL
  • Ředitel hospice v Prachaticích
  • krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.