Hynek (Realisté): Občané České republiky si zaslouží důvěru svých poslanců

30.06.2017 22:08

"Občané České republiky mají právo nabývat, držet a nosit zbraně a střelivo k naplňování úkolů uvedených v odstavci 2. Toto právo může být zákonem omezeno a zákonem mohou být stanoveny další podmínky jeho výkonu, je-li to nezbytné pro ochranu práv a svobod druhých, veřejného pořádku a bezpečnosti, životů a zdraví nebo pro předcházení trestným činům.“

Hynek (Realisté): Občané České republiky si zaslouží důvěru svých poslanců
Foto: Realisté
Popisek: Realisté

Text, který má změnit ústavní zákon o bezpečnosti, vyvolal celou řadu mediálních přestřelek, mnohdy až absurdních.  Snad ještě pro lepší pochopení citace platného znění odstavce 2: „Státní orgány, orgány územních samosprávných celků a právnické a fyzické osoby jsou povinny se podílet na zajišťování bezpečnosti České republiky. Rozsah povinností a další podrobnosti stanoví zákon“.

Schvalování novely zákona je ve finále. O čem vlastně se nyní v Poslanecké sněmovně rozhoduje? Nikoliv o tom, jestli budeme středoevropským Texasem či budou-li občané smět na ulicích střílet každého, kdo bude vypadat jenom trochu podezřele. Takto, mnohdy ještě absurdněji, o smyslu tohoto zákona informovala některá mainstreamová média. Ani zákon nepovede k militarizaci společnosti, natož aby nutil držitele zbrojních průkazů nahrazovat policii. Proč se tedy má zákon o bezpečnosti novelizovat?

Je veřejným tajemstvím, že spouštěcím mechanismem je evropská směrnice omezující právo slušných občanů držet legální zbraně. Ne, že by zmíněný text nebylo vhodné promítnout do zákona i bez toho. Zvláště pro nepříliš růžovou budoucnost by bylo vhodné zapojit do bezpečnostního systému země každého, kdo umí a je ochoten pomáhat. Ale to, že příslušná věta umožní neimplementovat hloupou evropskou směrnici, je určitě důvodem, proč se daná novela zákona schvaluje již nyní.

Pokusů odzbrojit své vlastní obyvatele bylo v historii lidstva velmi mnoho. Evropská komise v tomto není první. Lze vysledovat pravidlo, že čím tvrdší diktatura, tím větší zbraňové restrikce. Lakonicky to kdysi komentoval americký politik George Mason: „Odzbrojení lidu je nejefektivnější cesta k jeho zotročení“. Adolf Hitler, Josif Visarionovič Stalin, Benito Mussolini, Mao Ce-tung, Pol Pot, Fidel Castro, Hugo Chavez jsou v novodobých dějinách hlavními představiteli odzbrojování obyvatelstva. Naopak velmi demokratická zřízení svým občanům důvěřovala a umožňovala jim zbraně mít.

Zatímco diktátoři odzbrojovali obyvatele na území, kde vládli, či která porobili a okupovali, tak Evropská komise ve věci vlastnictví zbraní zasahuje do práv obyvatelů suverénních zemí. V jenom ze svých vystoupení řekl mentor Realistů Petr Robejšek "Nikdo z Bruselu nenadiktuje České republice, aby odzbrojila své obyvatele. Tento příkaz Evropské unie je nepřípustný. Vedle vynucování kvót pro přijetí migrantů je to další krok směrem k rozpadu Evropské unie."

O čem tedy vlastně poslanci budou rozhodovat? Hlavně o tom, jestli věří svým občanům a pokusí se je ochránit nejen před diktátem z Bruselu, ale dají jim i šanci bránit se zlu. A schválením novely ústavního zákona o bezpečnosti jasně vyšleme do Bruselu signál, že jsme stále suverénní zemí a že jí hodláme být i nadále.

Realisté proto vyzývají všechny poslance, ať schválí novelu ústavního zákona o bezpečnosti České republiky. Je to v zájmů občanů naší země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Zuřivý bolševik Kartous kňučí kvůli Turkovi

11:04 Macinka (Motoristé sobě): Zuřivý bolševik Kartous kňučí kvůli Turkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Bohumila Kartouse.