Janeček (ČSSD): Každé volby jsou důležité a všechny hlasy rozhodují

01.10.2014 10:30

Podzimní komunální volby se nezadržitelně blíží. I když se tradičně těší přízni voličů, rád bych stejně všechny vyzval k tomu, aby do volebních místností přišli a odevzdali svůj hlas.

Janeček (ČSSD): Každé volby jsou důležité a všechny hlasy rozhodují
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Naše demokracie je tak silná, jak silný je zájem lidí o veřejné dění. Volby jsou tou nejlepší příležitostí, jak se podílet na řízení naší země a jejího budoucího vývoje.

Sociální demokracie v současné době jako vládnoucí strana prokazuje, že chce nadále budovat z naší země moderní evropský sociální stát západního typu. Čím větší tak bude mít zastoupení v zastupitelstvech měst a obcí, tím bude její úsilí snazší. Vždyť právě na komunální úrovni je politika lidem nejblíže.

Starostové a zastupitelé jsou s občany v každodenním kontaktu, znají dobře jejich problémy, vědí, co je pro jejich život nejdůležitější.

ČSSD i v komunálních volbách staví na své odpovědnosti vůči voličům. Mezi její priority patří mimo jiné podpora české ekonomiky, vznik nových pracovních míst a vytvoření pracovních příležitostí absolventy, maminky po rodičovské a lidi starší 50 let. S tím souvisí i nové investice a efektivní čerpání peněz z fondů EU. Podporujeme rovněž rodiny s dětmi. Díky krokům našich ministrů vláda schválila snížení daně z příjmu pro rodiny s dětmi, zavedení porodného i na druhé dítě a státní program, který rozšíří kapacity mateřských škol.

Sociální demokracie hodlá nadále tvrdě bojovat s kriminalitou, zvyšovat počty policistů v problémových lokalitách, odhalovat daňové úniky a korupci. Prosadili jsme také zvýšení platů pro učitele, policisty a hasiče - pro rok 2015 porostou o 3,5 procenta. Zvýšení pocítí kromě všech zaměstnanců veřejného sektoru také pracovníci v sociálních službách. Pokud jde o zrušení poplatků za recept a u lékaře, nařízení vstoupí v platnost od 1. ledna příštího roku. Od stejného data také porostou rychleji penze, a to s plným zhodnocením inflace. Z 15 na 10 procent se také sníží DPH na léky.

Naše volební sliby plníme. Daří se nám prosazovat důležité kroky v Parlamentu. Budeme rádi, když nám dáte svou důvěru a budeme na ně moci navázat i při řízení jednotlivých měst a obcí. Všechny důležité změny se nám díky tomu podaří uvést snáze v život. Pokud bude Sociální demokracie vaší volbou, zvolíte si jistotu, pokrok a odpovědný přístup, založený na znalosti každodenního života lidí a jejich potřeb. Přijďte 10. a 11. října k volbám! Každý hlas má smysl a je důležitý. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice