Janeček (KSČM): Obvinili nám kriminálníka s talentem

17.02.2014 17:08

Ivo Rittig, známý český lobbista a „podnikatel“ s miliardami na účtech, byl obviněn, nicméně vazba na něj uvalena nebyla a pravděpodobně nebude, údajně totiž neuteče.

Janeček (KSČM): Obvinili nám kriminálníka s talentem
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Pojďme si trochu připomenout, jak „šikovný“ Rittig okradl slušné občany, udělal z nich blbce, a všem se vysmál z luxusní vily v Monaku do obličeje.

Tento známý muž, který pracoval za komunismu v obchodě, a dokázal udělat na tu dobu obrovské manko, byl komunisty na několik let poslán za mříže. To byla ale těžká a nepochopitelná doba! Proč by měl být za krádeže a podvody zavírán, říkám si. To už si ti komunisti dovolili ale opravdu moc.

Počkal tedy na rok 1989 a poté rozjel svoji oslnivou kariéru „kmotra“ napojeného na ODS. Kladu si otázku, jak může obyčejný prodavač, bez vzdělání, vydělat miliardy. Peníze, ke kterým se slušný člověk nikdy nemá šanci přiblížit.

Odpověď je snadná, on je totiž svázán s dopravním podnikem, magistrátem a z každé jízdenky na MHD mu na účet přistane určitá suma, která při tak obrovském množství předražených jízdenek vytvoří z Rittiga enormně bohatého člověka na úkor ostatních. Poněvadž mu byl odebrán pouze pas a není ve vazbě, tak může cestovat na občanku, což evidentně nebude žádný problém - jeho nemovitosti jsou umístěny v Monaku, kam se na pas nejezdí.

Jsem rád a hřeje mě ten úžasný pocit, že jako slušný a pracovitý občan, který si v Praze poctivě kupuje velmi drahé jízdenky na MHD, přispěl tomuto „talentovanému“ muži na jeho luxusní dovolené a vilu. Vždycky jsem byl veden k tomu dělat dobré skutky. Jen teď doufám, že nám neuteče a nebude se smát dál… Nevrátili jsme se opět do středověku?

Pavel Janeček, kandidát do Evropského parlamentu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.