Janeček (KSČM): Svobodný Mach ukázal, že je buran

04.07.2014 8:00

Novopečený český europoslanec za Svobodné Petr Mach se při hymně EU, Beethovenově Ódě na radost, otočil k orchestru naschvál zády, aby veřejně deklaroval nesouhlas s tímto symbolem unie.

Janeček (KSČM): Svobodný Mach ukázal, že je buran
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Tato neuctivá klukovina, dehonestující ČR na půdě Evropského parlamentu, vyvolala vlnu negativních emocí napříč celým spektrem a u některých poslanců dokonce šok. Dle mého názoru je třeba vidět odvedenou práci a ne prázdná gesta hned od začátku.

Myslím, že Petr Mach ukázal jen svoji naprostou nevychovanost. Hrdinství a svoji názorovou pevnost nám ukáže tehdy, až se vzdá svého nemalého platu. Svobodný Mach je totiž členem euroskeptické frakce Evropa svobody a demokracie Nigela Farage, lídra Strany nezávislosti spojeného Království (UKIP). Farageovým hlavním cílem je vystoupení Británie z unie, není mu cizí být na veřejnosti hlasitým šaškem a neplnit, co slibuje, protože to ani z podstaty věci nelze. Nutno podotknout, že v květnu 2009 deník The Guardian napsal, že Farage před zástupci Foreign Press Association řekl, že za deset let své "práce" dostal a utratil přibližně dva miliony liber z peněz daňových poplatníků v rámci výloh a náhrad. Farage přitom nebyl od roku 2009 zpravodajem ani jediného návrhu, dále nevyužil své možnosti předložit pozměňovací návrh či zaujmout k projednávané legislativě oficiální stanovisko, což je alarmující skutečnost. Celkem se zúčastnil pouhých 43 procent hlasování, čímž je osmý nejčastěji absentující zákonodárce. V podstatě toho moc neudělal. Jsem osobně šokován, jak všem těmto euroskeptikům EU "smrdí", ale peníze přitékající na jejich tučná konta od daňových poplatníků jim nevadí, ba naopak. Svobodní, kteří získali mandát na základě populistické kampaně o žárovkách a velikosti okurek, se s touto frakcí naprosto ztotožňují.  
 
 Ing. Pavel Janeček, KSČM

Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

  • KSČM
  • Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • zastupitel města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…