Janeček (KSČM): Tragédie otřásla Náchodskem

22.08.2014 14:50

Ve středu se na Náchodsku udála obrovská tragédie. Čtrnáctiletý chlapec si přišel zahrát na hřiště fotbal. Houpal se na brance, která upadla a přivodila mu zranění neslučitelná se životem. Vše nasvědčuje tomu, že šlo o nešťastnou událost bez jakéhokoliv cizího zavinění. Případy smrti dětí pod spadlými brankami však nejsou v České republice ničím ojedinělým.

Janeček (KSČM): Tragédie otřásla Náchodskem
Foto: red
Popisek: Pavel Janeček, KSČM

Vzpomeňme si na rok 2011, kdy na fotbalovém hřišti v Lubenci na Lounsku zesnul třináctiletý chlapec v důsledku pádu přenosné branky. V roce 2009 kovová konstrukce házenkářské branky v Dolní Cerekvi na Jihlavsku těžce poranila šestiletou dívku, poté na následky zemřela. Dalším smutným případem roku 2009 byla událost, když konstrukce branky usmrtila třináctiletého kluka v Přibyslavicích na Třebíčsku. Chlapec na sebe během hry s míčem branku převrátil a ta ho ihned zabila.

V návaznosti na tragické události roku 2009 deklarovala Fotbalová asociace společně s kraji projekt s názvem Bezpečná branka. Cílem tohoto plánu je vyměnit fotbalové branky na zhruba 3 500 hracích ploch po celé republice.

Nové branky jsou mnohem bezpečnější, protože jsou vyprodukované z lehkých kompozitních materiálů. Od běžných ocelových nebo duralových branek se liší tím, že je nutné k jejich shození až sedmnáctkrát více energie a následný náraz je tím pádem pětkrát menší. A to už stojí za zamyšlení.

Tento vážný problém je třeba neprodleně řešit. Historie se často opakuje. Ptám se sám sebe, kdy přijde další tragédie. Náš Královéhradecký kraj se k výše uvedenému projektu nepřipojil.

Ing. Pavel Janeček, kandidát KSČM do zastupitelstva města Náchod

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě