Janeček (O.K. strana): Televizní a rozhlasové poplatky platit či neplatit?

05.02.2014 13:15

V posledních dnech, kdy se volí členové Rady České televizi a Českého rozhlasu, se toto téma stává součástí politického boje mezi jednotlivými stranami. Obě varianty mají své příznivce, ale i odpůrce.

Janeček (O.K. strana): Televizní a rozhlasové poplatky platit či neplatit?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda O.K. strany Jiří Janeček

Proč neplatit?

Jako konzervativní politik jsem proti jakýmkoliv poplatkům nebo skrytým daním.  Služba, která si na sebe nevydělá komercí, by měla na trhu zaniknout. Jenže Český rozhlas a Česká televize nejsou komerční službou, ale plní funkci objektivního a vyváženého zpravodajství ajsou „hlídačem“ demokracie.

V případě, že by byla tato veřejnoprávní média odkázána pouze na dotace z Parlamentu ČR a na komerční sféru, ztratí přirozeně svojí nezávislost. Bohužel víme, kam vede skupování komerčních novin a radií určitou skupinou podnikatelů navázaných na politiku.

Proč platit?

Občané České republiky si zaslouží média, která nejsou závislá na politicích ani na komerční sféře.

Český rozhlas a Česká televize přináší díky přímým poplatkům od občanů ČR vyvážené zpravodajství, může se zabývat a zabývá se nevýdělečnou osvětovou, kulturní a vzdělávací činnost.

I když jsem konzervativní politik, v tomto případě je poplatek od občanů ČR pro veřejnoprávní média opodstatněný. Je pro ochranu demokracie a vyváženého zpravodajství nezbytný.  Ponechme si tato média, neprivatizujme je a zabraňme zásahům do nezávisléhozpravodajství.

Jiří Janeček
Předseda Občanské konzervativní strany

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Janeček

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …