Janeček (OK strana): Občanští aktivisté strkají nos, kam nemají

15.09.2014 21:23

Česká pobočka Transparency International se na mne obrátila se žádostí o informace, jak je financována volební kampaň Občanské konzervativní strany v komunálních volbách 2014.

Janeček (OK strana): Občanští aktivisté strkají nos, kam nemají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda O.K. strany Jiří Janeček

Protože nechci kohokoliv unavovat dlouhým čtením a zbytečně oddalovat pointu, prozradím hned na začátku, že s tímto samozvaným spolkem nehodlám spolupracovat ani v tomto, ani v žádném jiném případě. Proto jim také nepošlu ani čárku.

Pokud vás zajímá, co mne k mému rozhodnutí vede, pak prosím, je tady pro vás následující vysvětlení.

Co je Transparency International?

Na předchozí otázku bychom si měli odpovědět v prvé řadě.

Pokud si otevřeme internetové stránky tohoto honosně nazvaného ansámblu, narazíme na následující prohlášení: „Jsme nevládní neziskovou organizací.“

Hohó, a co to znamená?

Stačí se podívat do obchodního rejstříku a zjistíme, že Transparency International je zcela obyčejná obecně prospěšná společnost. Nic víc, nic méně. Tedy něco jako například Zkrášlovací spolek baráčníků v Dolní Lhotě (omlouvám se baráčníkům, pokud se jich toto srovnání dotklo).

Dále se z webu Transparency International dozvíme, že „od roku 1993 se rozrostla na více než 100 národních poboček“. Dobrá, takže něco jako nadnárodní korporace? V tom případě ale nic moc, kam se hrabou třeba na McDonald´s.

Jinými slovy tedy před sebou máme nepříliš úspěšný globalizovaný nikým nevolený spolek amatérských aktivistů. To vše bez jakéhokoliv zákonného zmocnění, na jehož základě by jim kdokoliv musel předávat jakékoliv informace.

Kdo stojí za Transparency International?

Dále si pro osvěžení paměti připomeňme, kdo jsou lidé stojící za českou pobočkou Transparency International.

1) Václav Láska, bývalý policista, který českou pobočku Transparency International zakládal a stál v čele její správní rady, byl později šéfem divize bezpečnostní agentury ABL

2) Adriana Krnáčová, bývalá ředitelka české pobočky Transparency International je volební lídr na primátor v hl.m. Prahy za hnutí ANO

3) David Ondračka, současný ředitel české pobočky Transparency International, byl při vyjednávání o vládě jedním z kandidátů na ministra vnitra

Neboli českou pobočku Transparency International od začátku ovládají lidé, kteří jsou v střetu zájmů. Tato organizace dlouhodobě poškozovala ČR tvrzením, že čeští politici jsou jedni z nejzkorumpovanější a tím připravovala půdu pro tzv. zachránce a spasitele.

Závěr

Nevím, jak to vidíte vy, ale v mých očích nedodává téhle partičce více lesku ani to, že její členy v jejich snaze o prosazení vlastních zájmů na úkor naší svobody podporuje část médií

Takže zdůrazňuji:

• Občanská konzervativní strana zveřejňuje standardní způsobem vše, co jí zákon ukládá.

• Veškeré doklady a dokumenty jsem samozřejmě připraven předložit voleným orgánům a institucím, které jsou k tomu určeny zákonem.

• Chci věřit, že Česká republika je stále ještě zemí, kde vládne právo a nikoliv samozvaní aktivisté.

• Rozhodně proto nebudu předávat žádné informace lidem, kteří jsou politicky navázáni na představitele konkurenční strany.

• Tím, že se podobné aktivistické spolky domáhají interních informací jako „výpalného“ s tím, že v opačném případě budou stranu skandalizovat, se nenechám zastrašit.

Věřím, že mnozí z vás, kdo jste dočetli až sem, mi rozumíte a najdu u vás pro svůj postoj podporu. Všem ostatním děkuji alespoň za to, že můj názor respektují bez ohledu na to, že je odlišný od toho jejich. Stejně tak já respektuji názory svých politických oponentů. Ovšem pouze těch, kteří dokáží dělat politiku přímo a neschovávají se za různé spolky hrající si na páchání veřejného dobra.

S pozdravem

Jiří Janeček, předseda Občanské konzervativní strany

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Janeček

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Kdo neobětuje minimum času a energie, tak by snad ani právo volit mít neměl

11:17 Čunek (KDU-ČSL): Kdo neobětuje minimum času a energie, tak by snad ani právo volit mít neměl

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke korespondenční volbě