Jarolím (ANO): Dvůr Králové nad Labem daruje ukrajinskému Buštynu 100 tisíc Kč na nákup dvou generátorů

19.12.2022 18:20

Město Dvůr Králové nad Labem pokračuje v pomoci ukrajinskému partnerovi, kterým je od letošního roku Územní sdružení Buštyno na Zakarpatské Ukrajině.

Jarolím (ANO): Dvůr Králové nad Labem daruje ukrajinskému Buštynu 100 tisíc Kč na nákup dvou generátorů
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Dvora Králové nad Labem Jan Jarolím (ANO)

Zastupitelé města schválili na svém prosincovém zasedání finanční dar ve výši 100 tisíc Kč na nákup dvou generátorů. „Poskytnutí financí na nákup generátorů pro naše partnerské město, jehož obyvatelé kvůli válečnému konfliktu nemají elektrickou energii, by mělo být z naší strany samozřejmé, proto jsem rád, že tuto pomoc zastupitelstvo odsouhlasilo,“ uvedl starosta města Jan Jarolím. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Během listopadu se na vedení města Dvůr Králové nad Labem obrátil starosta ukrajinské Buštynské hromady s žádostí o pomoc. „V důsledku ruské invaze na Ukrajinu skoro všechna města zůstala bez elektřiny a bez tepla. Městečko Buštyno, jako centrální bod Buštynské hromady, má za úkol zabezpečit elektřinou takové budovy jako škola, školka, nemocnice, obecní úřad apod. Také bychom chtěli na obecním úřadě zřídit centrum podpory našim občanům, kde by si lidé mohli nabít mobily a zahřát se. Proto musíme mít k dispozici generátory,“ napsal mimo jiné ve svém dopise Ruslan Jančij a doplnil, že v současné době potřebují aspoň dva generátory, které není možné na Ukrajině koupit.

Žádost o finanční dar poté zaslala nezisková organizace Leader Projects, z. ú., se kterou město již spolupracovalo při zajišťování materiální pomoci pro Ukrajinu v prvních měsících válečného konfliktu. Organizace také nyní zajistí nákup generátorů a jejich dopravu na Ukrajinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…