Jaroslav Míth: Migrační kvóty jen slouží špinavému businessu pašeráků

02.09.2018 12:54

Jeden velký problém spojený s masovou ilegální migrací do Evropy se stále silně opomíjí a málo se zmiňuje. Proč asi? Ve hře je totiž ohromný balík peněz, který drží v ruce organizovaný zločin – pašeráci lidí.

Jaroslav Míth: Migrační kvóty jen slouží špinavému businessu pašeráků
Foto: ODS
Popisek: Jaroslav Míth

Mnohé problémy spojené s masovou migrací do Evropy již byly popsány a v diskusích i médiích se omílají stále dokola. Nejčastěji mají charakter bezpečnostní, patří sem ale i vyšší nároky na sociální systémy evropských zemí i konec smíru v kontinentální společnosti a z toho plynoucí turbulence na politické scéně.

Byly popsány dokonce i problémy na straně zemí, odkud migranti přicházejí. Zpravidla jsou to totiž mladí, zdraví muži v plné síle. Staří, slabí, nemocní zůstávají. Odcházejí ti, kteří by měli pracovat na zvelebení vlastní země. A za cestu utratí své úspory.

O čem se ale skoro vůbec nemluví, je ohromný balík špinavých peněz plynoucích z převoznického businessu. „Lodní lístek“ na pašerácký člun má stát kolem 3.500 Euro (90 tisíc korun). To jsou v Africe ohromné peníze. Za to se dá na místě rozjet docela slušné podnikání. Takto ale místo užití v dané zemi skončí v kapsách pašeráků.

Jestliže se na gumový člun vejde řekněme 50 migrantů, tak 50 x 3.500 = 175.000 Euro. To je 4,5 milionu korun. Náklady minimální, ty gumové čluny skoro nic nestojí. Stačí, aby vyjely pár set metrů od břehu a zavolat spřátelenou neziskovku. Čistý vývar odhadem 4 milióny za člun!

V řádech statisíců migrantů, jen loni jich bylo přes 200 tisíc, se dostáváme do stamilionů Euro (miliardy v korunách) čistého zisku pašeráků!

A ptejme se, co se s těmito penězi děje a na co jsou používané. Rozhodně se s nimi nezvelebuje život lidí v Africe. Naopak jsou tímto způsobem uměle z Afriky odčerpávány a ještě více ji ekonomicky oslabují.

Jestli mají pašerácké gangy jen za pašování z Libye za poslední 3 roky zisk v řádu miliard Euro? Koho všeho mohou zkorumpovat, které všechny sdělovací prostředky si mohou koupit a ovlivňovat veřejnou debatu, kolik lobbistů a vysloužilých politiků si mohou najmout. Pašerácké gangy nyní mají k dispozici více peněz, než je rozpočet tajných služeb nebo policie mnoha členských států EU!

Na to nezapomeňme. Peníze plodí peníze. O tenhle zdroj příjmů se nebudou organizovaní zločinci chtít připravit. Migrační kvóty Evropské unie jim jenom nahrávají.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): „Demokracie“ je v případě von der Leyenové jen eufemismem pro cenzuru

14:02 David (SPD): „Demokracie“ je v případě von der Leyenové jen eufemismem pro cenzuru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke „kandidatuře" Ursuly von der Leyenové na post před…