Jihomoravský kraj má stále zájem o hustopečskou nemocnici

10.08.2014 12:16

V brněnském sídle Jihomoravského kraje se dnes ve čtvrtek 7. srpna 2014 uskutečnila první oficiální informativní schůzka zástupců kraje a města Hustopeče po neúspěšném pokusu města Hustopeče pronajmout nemocnici.

Jihomoravský kraj má stále zájem o hustopečskou nemocnici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje

„Zástupci města nás seznámili s tím, že mají zájem ještě do komunálních voleb zájem činit další kroky v otázce hledání nového provozovatele hustopečské nemocnice. Zástupci Jihomoravského kraje znovu ubezpečili o zájmu se zúčastnit takového eventuálního výběrového řízení. Úkolem kraje je mj. zajistit veřejnou službu poskytnutí zdravotní péče obyvatelům kraje a Hustopečsko je integrální součástí jižní Moravy. Jako hejtman musím mít na prvním místě zájem občanů kraje. Nabízíme jako alternativu, aby nemocnice v Hustopečích měla nadále veřejného provozovatele. Naší výhodou je, že jsme zřizovateli řady okolních krajských nemocnic – nejbližší je nemocnice v Břeclavi, – logicky počítáme s tím, že kdyby kraj provozoval hustopečskou nemocnici, tak dojde k určitému propojení a k tomu, že tato nemocnice bude více zaintegrovaná do systému krajského zdravotnictví,“ řekl po jednání hejtman Michal Hašek.

Starosta Hustopečí Luboš Kuchynka ocenil, že kraj má nadále zájem o provozování nemocnice: „Budeme uvažovat o dalším postupu, Jihomoravský kraj je stále ve hře a jsem tomu rád. Rozhodnutí o tom, kdo definitivně bude novým provozovatelem nemocnice, necháme po komunálních volbách na nové zastupitelstvo města Hustopeče“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.