John: Tak konečně už korupce v naší republice není "trestuhodná", nýbrž trestná

05.03.2014 21:40

Přinejmenším zatím a v jednom konkrétním případě. Na základě podnětu předsedkyně středočeské krajské rady VV Marty Frýbertové příbramští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyř osob kvůli pochybnému prodeji tamní 1. polikliniky.

John: Tak konečně už korupce v naší republice není "trestuhodná", nýbrž trestná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

Příbramská radnice pod vedením tehdejšího starosty Josefa Řiháka velice sporným způsobem odsouhlasila ve výběrovém řízení vítězství firmy Triticum, k níž měl sám pan Řihák blízký vztah.

Policista Emil Mašanka, který na případu původně pracoval, konstatoval, že šlo o jednání „nanejvýš podezřelé“, úředníci prý ale zákon neporušili a věc byla odložena. V den, kdy se pan starosta Josef Řihák stal novým středočeským hejtmanem, požádal policista Emil Mašanka o uvolnění ze služebního poměru. V současnosti Mašanka pracuje na Krajském úřadu Středočeského kraje jako vedoucí nově vzniklého Odboru veřejných zakázek. S určitou dávkou sarkasmu to také lze také označit za „nanejvýš podezřelé".

Je jasné, že bitva o spravedlnost teprve začala, ale pořád ještě máme málo případů skutečného vyšetřování korupčního jednání, takže si musíme vážit každého, kdo se nevzdal a snaží se spravedlnost dotáhnout do konce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek John

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…