Jurečka (KDU-ČSL): Vláda je po krátké oznamovací dovolené opět ve formě

26.07.2020 10:53

Komentář na facebookovém profilu k vládnímu způsobu informování veřejnosti

Jurečka (KDU-ČSL): Vláda je po krátké oznamovací dovolené opět ve formě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Anketa

Do jakého filmu byste nejraději zařadili postavu Václava Havla?

hlasovalo: 13254 lidí
Ministr zdravotnictví včera oznámil, že zítra oznámí, co začne platit od pondělí, ale dnes premiér oznámil, že ministr zdravotnictví oznámí už dnes, co začne platit od zítra. A do toho ministr vnitra oznámil, že lidi nemají čekat na oznámení ministra zdravotnictví, ale mají už dnes začít dodržovat, co měl ministr zdravotnictví oznámit zítra, že platí od pondělí, ale oznámí už dnes, že platí od zítra. Ministr zahraničí zase oznámil včera, co Estonsko a Lotyšsko oznámilo minulý pátek s platností od minulé neděle, ale už neoznámil, že zítra Estonsko a Lotyšsko oznámí, že to, co oznámily, už zase od neděle platit nebude.

Komu se stýská po březnových tiskovkách vlády několikrát za den, aby se mohlo oznámit, co se neoznámí, aby se to pak mohlo oznámit, tak nezoufejte! Naše vláda je po krátké oznamovací dovolené, během níž se oznamoval hlavně čas vstávání jejích nezastupitelných členů, nezastupitelně zastupujících zastupitelné členy, opět ve formě.

Člověk by se tomu i zasmál, ale bohužel není čemu, ta situace je vážná. I když jsem opakovaně žádal a prosil členy vlády, aby řekli, jak funguje chytrá karanténa, jak jsme připraveni na druhou vlnu, jaké jsou zásoby ve stáních hmotných rezervách, jak jsou od dubna zapojeny české firmy do výroby ochranných pomůcek, jak je připraveno zdravotnictví a sektor sociálních služeb atd. atd. Měl jsem ještě mnoho dalších konkrétních otázek, ale žádné odpovědi jsem nedostal. Bohužel na situaci v OKD a v MSK kraji vidíme, že jsme se v připravenosti na 2. vlnu COVIDu prakticky nikam neposunuli.

Z toho mě prostě mrazí a štve mě, že i přes naši snahu pomoci z opozičních lavic, abychom byli lépe připraveni, si z nás pan premiér s panem ministrem zdravotnictví akorát dělali dobrý den a naše podněty zlehčovali...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…