KDU-ČSL Jihočeský kraj: Staronová lidovecká vedení ve třech okresech

14.02.2019 6:37

Březnový sjezd KDU-ČSL v Brně, který zvolí nástupce dlouholetého předsedy Pavla Bělobrádka, se nezadržitelně blíží, a proto již naplno probíhají vnitřní volby i na nižších úrovních stranických orgánů. Výjimkou není ani Jihočeský kraj.

KDU-ČSL Jihočeský kraj: Staronová lidovecká vedení ve třech okresech
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Po sérii výročních členských schůzích, které probíhaly v jednotlivých místních organizacích postupně již od listopadu minulého roku, se počali scházet i delegáti okresních konferencí, aby zvolili nová vedení svých okresních výborů. Jako první se již ve čtvrtek 17. ledna sešli ve Věžovaté Pláni delegáti okresní konference Český Krumlov. Žádné personální zemětřesení se zde však nekonalo a vedení i obsazení volených členů okresního výboru zůstalo v zásadě nezměněno. Okresním předsedou zůstává dlouholetý šéf českokrumlovských lidovců Lukáš Franta. Lidovci v okrese Český Krumlov zaznamenal v podzimních komunálních volbách velký úspěch jak co do obhajoby tří mandátů v zastupitelstvu okresního města a následně i v samotném vedení radnice, tak i z hlediska zisku celkově nejvyššího počtu mandátů obecních zastupitelů mezi všemi stranami.

Podobně na tom jsou i lidovci v okrese Strakonice, kde se konala okresní konference v sobotu 2. února. Zde se KDU-ČSL sice nepodařilo znovudobýt zastupitelská křesla v okresním městě, ale co do celkového počtu obecních mandátů je v rámci okresu mezi stranami taktéž nejsilnější. Okresním předsedou byl zde taktéž již potřetí znovuzvolen Vladimír Hanáček a okresní výbor zůstal prakticky nezměněn. V okrese Písek pak sice nejsou lidovci nejsilnější mezi stranami co do počtu obecních zastupitelů, ale v samotném okresním městě zaznamenali historický úspěch, kdy získali se ziskem téměř 9% hlasů tři zastupitelské mandáty. Právě okresní předseda Petr Hladík se poté stal prvním místostarostou Písku. Není proto překvapující, že v pátek 8. února obhájil post v čele okresního výboru. Ocenit volební úspěch dobrou práci píseckých lidovců přijel na okresní konferenci osobně i poslanec a krajský předseda KDU-ČSL Jan Bartošek.

Zvoleni byli též delegáti krajské konference a taktéž delegáti již zmíněného sjezdu, kteří tak přebírají zodpovědnost za budoucí směřování celé strany. Série okresních konferencí bude pokračovat v sobotu 16. února v Prachaticích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Danuše Nerudová je konzistentní

8:05 Nacher (ANO): Danuše Nerudová je konzistentní

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k problému Danuše Nerudové s publikací v predátorskýc…