KDU-ČSL: Muzeum vězeňství v Pankrácké věznici – memento nacistické i komunistické totality

28.02.2014 13:40

U příležitosti 66 let od komunistického převratu 25. února 1948 se skupina pracovníků a asistentů KDU-ČSL v čele s předsedou poslaneckého klubu Jiřím Miholou vydala připomenout si tragická období nacistické a komunistické totality do věznice na Pankráci.

KDU-ČSL: Muzeum vězeňství v Pankrácké věznici – memento nacistické i komunistické totality
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Asi jen málokteré muzeum zanechá v návštěvníkovi tak děsivé dojmy, jako Muzeum vězeňství, které se nachází v areálu Pankrácké věznice,“ uvedl Jiří Mihola.

Po malém ohlédnutí za útrpným právem novověku a stručném výkladu o dějinách vězeňství následovaly místnosti připomínající procesy z 50. let, včetně toho nejznámějšího a nejtragičtějšího – s Miladou Horákovou. Sérii hrůzných dojmů završila návštěva tzv. Sekyrárny – místnosti, kde nacisté odsouzené popravovali gilotinou. Došlo i na současnost Pankrácké věznice.

"Nahlédnutí do stroze zařízených cel, zamřížovaných chodeb, vazební věznice a na další místa bylo díky odbornému výkladu sice poučné, ale asi každý z lidoveckých návštěvníků se po dvouhodinové exkurzi těšil na to, až se zase nadechne pouličního pražského vzduchu a vrátí se ke své každodenní práci", popsal svoje pocity předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jiří Mihola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

22:01 Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionů korun na fungování s…