KSČM: Tato vláda je koalicí neřešených problémů a účelově odložených sporů

09.02.2014 7:27

Postoj KSČM ke koaliční vládě ČSSD, ANO 2011 a KDU - ČSL.

KSČM: Tato vláda je koalicí neřešených problémů a účelově odložených sporů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip, předseda KSČM

Výsledkem povolebních vyjednávání je koaliční vláda ČSSD, ANO 2011 a KDU - ČSL, disponující 111 mandáty. Došlo tak k účelovému spojení subjektů z odlišných částí politického spektra.

Na jedné straně středolevě se tvářící tradiční politická strana ČSSD, ostře se v předvolebním boji vymezující vůči „církevním restitucím“ a slibující napravení dopadů asociálních reforem pravicových vlád. Na straně druhé podnikatelské pravicové politické hnutí ANO a klerikálně konzervativní politická strana KDU - ČSL, přímo navázaná na katolickou církev.

Případná podpora KSČM koaliční vládě bude záležet na tom, zda program a personální obsazení jednotlivých ministerstev bude dávat předpoklad pro jejich zdárnou činnost. Zda bude programové prohlášení vlády v souladu s prioritami volebního programu KSČM a bude-li odpovídat oprávněným požadavkům občanů České republiky.

Jmenovaná vláda nepřináší podstatnou změnu, je koalicí neřešených klíčových problémů a účelově odložených sporů. Může být dále posouvána směrem od středu doprava. KSČM je, co do počtu mandátů, které jí svěřili občané, nejsilnější opoziční parlamentní stranou a bude vždy prosazovat svůj volební program a tím hájit zájmy občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě