Kadlecová (ODS): Česká republika musí vyjednat výjimku ze společné azylové politiky

09.08.2016 13:20

Harmonizace azylového práva a sociální podpory pro uprchlíky, jak navrhuje eurokomisař Oettinger, by zásadně poškodila suverenitu a právní řád členských států a byla by také bezpečnostním rizikem.

Kadlecová (ODS): Česká republika musí vyjednat výjimku ze společné azylové politiky
Foto: ODS
Popisek: ODS

Právo rozhodovat o tom kdo a za jakých podmínek může pobývat na území naší země, musí zůstat v pravomoci českého státu. Česká republika si rovněž musí udržet možnost definovat a provádět svá vlastní kritéria při bezpečnostních prověrkách žadatelů o azyl.

Oettingerův návrh na celoevropské sjednocení sociální podpory pro žadatele o azyl by bylo možné realizovat pouze za podmínek další daňové a rozpočtové harmonizace. Tímto je jasné, že Komise chce i nadále posouvat EU směrem ke stále užší integraci a centralizovat moc v otázkách vnitřní bezpečnosti, daní a sociálních systémů.

Tento vývoj EU je pro nás nepřijatelný. ODS proto bude všemi prostředky vyvíjet tlak na vládu ČR, aby vyjednala trvalou výjimku ze společné azylové politiky a odmítala jakékoliv další pokusy o sjednocování v oblasti daní a sociální politiky.

Adéla Kadlecová
expertka ODS pro evropské záležitosti

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Zuřivý bolševik Kartous kňučí kvůli Turkovi

11:04 Macinka (Motoristé sobě): Zuřivý bolševik Kartous kňučí kvůli Turkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Bohumila Kartouse.