Kádner (Úsvit): MUS – Švýcaři musí suplovat českou justici

11.10.2013 17:40

Antonín Koláček, Petr Kraus a další spoluobvinění v kauze Mostecké uhelné společnosti byli odsouzeni k nepodmíněným trestům odnětí svobody. Je smutné, že vlastní průšvihy musí řešit cizí justice.

Kádner (Úsvit): MUS – Švýcaři musí suplovat českou justici
Foto: red
Popisek: David Kádner

Tento týden vynesl soud ve švýcarské Bellinzoně rozsudek nad bývalými manažery Mostecké uhelné. Žádný z obviněných se nevyhnul nepodmíněnému trestu. O přístupu obviněných k soudnímu procesu svědčí zpráva, že rozsudek si osobně vyslechli pouze Antonín Koláček s Petrem Krausem. Zbylí aktéři kauzy, tedy z Čechů Marek Čmejla, Jiří Diviš a Oldřich Klimecký, se neráčili dostavit.

Za zmínku stojí fakt, že kromě, na české poměry, vysokých trestů odnětí svobody uložil švýcarský soud všem odsouzeným zároveň vysoké finanční pokuty.

Velmi mě těší, že ve chvíli, kdy naše justice není schopna prošetřit a potrestat viníky takovýchto závažných kauz, zastoupí její funkci zahraniční justice. Vnímám to na jednu stranu jako velikou ostudu pro Českou republiku, ale na druhé straně mě těší, že spravedlnosti je učiněno zadost a viníci budou potrestáni. Utvrzuji se tak v přesvědčení, že Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. A věřím, že tento průlomový rozsudek bude mít i výchovný účinek, a dá jasně najevo všem potencionálním zlodějům a korupčníkům, že krást se nemá a na každého jednou dojde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

7:02 Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru.