Kandidátky za hnutí ANO chtějí spolupracovat na bezpečnosti Prahy

10.09.2014 18:10

Pražské kandidátky do Senátu hnutí ANO představily spolu s jedničkou kandidátky do pražského zastupitelstva Adrinanou Krnáčovou recepty na posílení bezpečnosti v hlavním městě.

Kandidátky za hnutí ANO chtějí spolupracovat na bezpečnosti Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO

Kandidátka do Senátu na Praze 9 Zuzana Baudyšová připomněla, že ročně utíkají z výchovných ústavů tisíce dětí, které se na útěku živí krádežemi, prostitucí a mnohé končí v hlavním městě jako drogově závislé.  „Nesmíme dopustit, aby mladiství byli takto vylučováni ze společnosti. Pokud mi dají voliči důvěru, budu prosazovat zákony pro prorodinnou politiku. Nejlepší ochranou pro dítě je totiž rodina,“ konstatovala na tiskové konferenci ředitelka nadace Naše dítě. „Budu také usilovat o to, aby prostituce byla legalizována jako živnost, kterou nemohou provozovat nezletilá děvčata,“ dodala Baudyšová.

Kandidátka do Senátu v Praze 1, psycholožka a sexuoložka Laura Janáčková, chce v Senátu prosazovat zákon, který by zakazoval aplikaci drog na veřejnosti. „Píchání drog na ulicích, v blízkosti školek a hřišť, ale i kdekoli jinde na veřejnosti by se mělo stát trestným činem.“ Lékařky Věra Adámková a Jana Dušková, které kandidují na Praze pět, respektive na Praze 10, chtějí ochránit zdravotnický personál před agresivními pacienty. „Bohužel už to není záležitost, která by se týkala jen záchranářů. Pacienti jsou čím dál agresivnější i v nemocnicích. Nelze přece dál strpět, aby zdravotníci, kteří nasazují svůj život a zdraví, ještě riskovali zdraví kvůli agresivitě pacientů,“ řekla na tiskové konferenci stomatoložka Jana Dušková. Kardioložka Věra Adámková dodala, že by chtěla i ve spolupráci s dalšími senátory z hnutí ANO měnit zákony ve prospěch zdravotnického personálu, ale i v rámci posílení kompetencí policie, která opilé či zdrogované pacienty do nemocnic doprovází. „Mnohdy se stává, že pacienta přivedou dva policisté v želízkách, náramky mu sundají a nechají ho lékaři a sestře, kteří se musejí o agresivního pacienta postarat. I tohle musíme změnit,“ doplnila Adámková. Podle Adriany Krnáčové nestačí jen změny zákonů, ale musí se posílit i přítomnost policistů v ulicích. „Praha dluží 11 miliard, a přitom vydává peníze na nesmyslné projekty, jako je například stavba metra do Motola. Pro Pražany je mnohem důležitější bezpečnost v ulicích, přitom nám v metropoli chybí 300 strážníků. Praha by měla tedy přehodnotit priority,“ doplnila lídryně kandidátky hnutí ANO na pražský magistrát.

Senátní kandidátky Věra Adámková, Jana Dušková, Zuzana Baudyšová a Laura Janáčková chtějí s osvětou, která se týká nejen bezpečnosti v hlavním městě, vyrazit v příštím týdnu do ulic. Jejich „pojízdná ordinace“ bude Pražanům nabízet konzultace v problematikách, jimiž se kandidátky hnutí ANO profesně zabývají. První zastávka pojízdné ordinace bude v úterý 16. září v 15:00 na Kubánském náměstí v Praze 10.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…