Kapková (STAN): V Rychvaldu je stabilita, město se opět rozvíjí

24.08.2015 17:22

Rychvald zažil po loňských komunálních volbách poměrně turbulentní období. Vznikla zde velmi křehká koalice (ANO, KSČM a ČSSD) opírající se o nejtěsnější většinu osmi z patnácti zastupitelů, načež už zpočátku jara starostu a s ním i celou radu odvolalo zastupitelstvo. Dohodnuta byla silnější koalice (STAN, ČSSD a TOP09) s deseti zastupiteli, která zvolila nové vedení a staronovou starostkou města Šárku Kapkovou. Jak si Rychvald stojí nyní?

Kapková (STAN): V Rychvaldu je stabilita, město se opět rozvíjí
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Především: je zde politická stabilita. Město se po povolebních peripetiích opět začíná posouvat kupředu, byť starostka to od svého návratu do funkce neměla a nemá jednoduché. „Zjistila jsem, že za tu dobu se Rychvald téměř nikam neposunul, a tak jsem začala tam, kde jsme na podzim 2014 skončili. Začali jsme proto pracovat na realizaci investic pro vzdělávání, děti a seniory, které jsou podle mého názoru nejdůležitější,“ řekla Šárka Kapková.

Aktuálně v Rychvaldu probíhá kompletní rekonstrukce jedné z mateřských škol a zateplení domu s pečovatelskou službou. „Připravujeme rekonstrukci tělocvičny základní školy. Rada schválila také projekt na výstavbu parkoviště, protože parkování je ve městě velkým problémem,“ konstatovala starostka Rychvaldu.

Avšak nejde jen o investice, město realizuje změny k lepšímu i v jiných oblastech veřejného života. „Zároveň připravujeme podmínky pro rozšíření působení městské policie z 12 na 24 hodin denně a od července jsme zavedli službu Senior a Baby Taxi, která rozšířila původní Senior Taxi a zajišťuje dopravu dětí a seniorů za symbolickou cenu také do nemocnic v Bohumíně a Orlové,“ doplnila Šárka Kapková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…