Karlovarský kraj: Kraj přispěje na úpravu běžeckých tras

17.08.2014 9:41

?Stejně jako v uplynulých letech i v tomto roce poskytne Karlovarský kraj příspěvky na údržbu a budování lyžařských běžeckých tras. Letos pro tyto účely vyčlenil více jak 1,2 milionu korun. Pokud to schválí krajské zastupitelstvo, finance získá 14 žadatelů.

Karlovarský kraj: Kraj přispěje na úpravu běžeckých tras
Foto: Oficiální foto Josefa Novotného
Popisek: Hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný (ČSSD).

Příspěvek ve výši 280 tisíc korun dostane například Boží Dar na údržbu Krušnohorské lyžařské magistrály a lyžařských tratí v okolí města. Starat se bude o trasy v délce 75 kilometrů. Mezi dalšími podpořenými žadateli budou i Mariánské Lázně, které by měly získat 145 tisíc korun na údržbu běžeckých okruhů. Podpořena bude kupříkladu i úprava tratí pro běžecké lyžování u vrchu Háj, na kterou město Aš obdrží částku ve výši 24 tisíc korun.

„V zimní sezóně bude upravováno celkem 359 kilometrů tras. Oproti loňskému roku, kdy bylo udržováno 304 kilometrů, tak došlo k nárůstu o téměř 20 %,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Petr Navrátil.

Kromě zvýšeného počtu kilometrů udržovaných tras se zvýší také četnost úprav. Zatímco v předchozích letech se tratě upravovaly v průměru jednou až dvakrát týdně, pro nadcházející sezónu se počítá s tím, že v některých lokalitách to bude až třikrát či pětkrát týdně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-karlovarsky.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…