Kašová (KSČM): Ach, ta dovolená

02.07.2014 19:20

Podle průzkumů přibývá dětí, se kterými rodiče prázdniny, či jestli chcete dovolenou, netráví. Společná dovolená s rodiči není dnes vůbec běžnou záležitostí pro všechny děti.

Kašová (KSČM): Ach, ta dovolená
Foto: KSČM
Popisek: MUDr. Eva Kašová (KSČM)

Na prázdninové výlety a cesty vyrazí s potomky pouze 57 % rodičů. Ostatní mají toto štěstí jen občas a 9 % téměř vůbec nikdy. Důvody jsou jednoduché. Někteří rodiče musí čas trávit v práci a pro zbytek je důvodem nedostatek financí. Ubývá i letních táborů pro děti či zařízení, která by se o děti postarala. Podle dětských psychologů se vrací doba, kdy děti o prázdninách pobíhají po sídlištích s klíčem na krku a občas se dnes díky mobilům hlásí rodičům. Omládla i generace prarodičů. I ti převážně ještě pracují a dětem nezbývá, než aby si zábavu vymyslely samy. Děti nevyžadují drahé zahraniční dovolené.

S rodiči jsou spokojeny pod stanem či na chalupě v některé části naší republiky. Společná dovolená je prospěšná jak pro rodiče, tak i pro děti. Rodiče poznají lépe slabé a silné stránky potomka a dítě se zase setkává s rodiči v různých situacích a má možnost vidět, jak je dospělý řeší. Prázdniny jsou teprve na začátku, pojďme se zamyslet nad tím, jak ukrást kousek času pro naše děti a vnoučata. Zmizí shon a denní povinnosti a máme tak jedinečnou možnost lépe se poznat.

MUDr. Eva Kašová, kandidátka do Senátu Parlamentu ČR za KSČM, volební obvod č. 6 – Louny

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…