Kašpaříková (Žít Brno): Mám radost z práce, kterou dělám

16.02.2017 20:30

V úterý 31. 1. 2017 Zastupitelstvo města Brna schválilo zadání regulačního plánu na lokalitu Kostelíček v Líšni. Před tímto samotným aktem předcházela řada stavebním zákonem daných úkonů. Jedním z nich bylo i veřejné projednání. Místní občané návrh zadání regulačního plánu připomínkovali, stejně jako další subjekty.

Kašpaříková (Žít Brno): Mám radost z práce, kterou dělám
Foto: Žít Brno
Popisek: Žít Brno, logo hnutí.

Jedním ze sporů v této věci mezi odborníky/úřady a lidmi v místě bydlícími bylo vznik většího parkoviště sloužícího pro potřeby rekreantů, nikoliv místních – konkrétně bylo v zadání: „Lokalita je nástupním prostorem do rekreační oblasti města Brna (Mariánské údolí, Moravský kras, lesní masy až po Jedovnice) - v rámci veřejných prostranství navrhněte v dostatečné míře také parkování pro návštěvníky lokality.“

Musím dodat, že z mého pohledu byly obavy místních občanů oprávněné. Sama, jakožto nemístní a turista, když navštěvuji Mariánské údolí, využívám v současné době přístup od autobusové zastávky Mariánské údolí, popřípadě kapacitního parkoviště k tomu určeného. Přišlo mi nesmyslné, když je navržena lokalita pro novou výstavbu rodinných domů, tam zavlékat do obytné čtvrti další dopravu a zbytečně tím vyvolávat zatížení lokality dopravou. Je jasné, že projekt musí být nastaven tak, aby každý rodinný dům myslel na parkování na svém pozemku, a posléze dle normy zbude uliční prostor pro návštěvy. Pokud bude tedy někdo vyloženě chtít zaparkovat v tom daném místě, místo najde. Ale zavlékat cíleně dopravu do nové zklidněné části považuji za nesmyslné.

Z toho důvodu jsem v prosinci 2017 na Komisi pro územní plánování doporučila, aby byl zohledněn požadavek veřejnosti a věta ze zadání regulačního plánu vypadla. Bohužel můj úmysl částečně zhatil pan Borecký (KSČM) a tento požadavek nebyl vyslyšen úplně. Rada města Brna a potažmo Zastupitelstvo města Brna ve výsledku zohlednili požadavek místních občanů na to, aby byl respektován požadavek na vznik klidné čtvrti bez zbytečně vyvolané dopravy nemístními.

Mám radost z práce, kterou dělám.

http://www.vlisni.cz/…/regulacni-plan-lokalite-kostelicek-z…

Fotka uživatele Hana Kašpaříková.

Zdroj: Facebookový profil političky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: P. Mašek, M. Šimák, F. Omasta, J. Dvořák

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL