Kavij (KSČM): Pietní akt k uctění památky nevinných obětí bombardování Plzně

21.04.2024 14:17 | Komentář

Ve čtvrtek 18. dubna 2024 uspořádali zástupci vlasteneckých stran a spolků na plzeňském Habrmanově náměstí Doubravka vzpomínkový a pietní akt k uctění památky nevinných obětí tragického bombardování spojeneckými vojsky v dubnu 1945.

Kavij (KSČM): Pietní akt k uctění památky nevinných obětí bombardování Plzně
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

Po odeznění československé státní hymny a vzpomínkovou minutou ticha následovalo vystoupení prvního hosta, tajemníka oblastní organizace Českého svazu bojovníků za svobodu Ing. Jaroslava Bukovského, který se zaměřil především na konkrétní historická fakta.

Dalším z vystupujících hostů byl Ing. Vítězslav Pilmaier, který na závěr svého vystoupení zdůraznil, že „máme co dělat pro to, abychom loď, která jde do pekla, otočili do mírových vod“.

Posledním vystupujícím hostem byla  mluvčí občanské iniciativy NE základnám a signatářka mnoha mírových petic Eva Novotná. V závěru svého emotivního vystoupení vyslovila několik otázek směřující do řad naší nejvyšší politické reprezentace a podporovatelů války v souvislosti s eskalací válečného napětí, např. „Kdo z obyčejných lidí chce válčit a proč? Jací hrdinové jsou ti, kteří ty bomby shodili? Jak by se asi dívali do tváře rodičům, kteří jejich přičiněním přišli o své dítě? Jakou pravomoc a od koho mají všichni ti chciválkové? Půjdou sami válčit, nebo mají výjimku? Budou učit své děti zabíjet jiné? Mají od nás mandát k vyhlášení válečného stavu? Kdo za nás takto rozhoduje? Kdo přijímá zákony? Mají všichni ve volebním programu válku?“

Celý záznam pietního aktu je zde: 

Stojí za připomenutí, že pietní akt proběhl „za dohledu“ mnoha příslušníků městské, státní i tajné policie. Stejně jako skutečnost, že v dopoledních hodinách byl  kontaktován svolavatel pietního aktu s dotazem na konkrétní vystupující hosty. Pro toho kdo zná polistopadové politické poměry v Plzni, v době, kdy pokračuje  přepisování  historických událostí, včetně osvobození Československa  od nacistického Německa v roce 1945, nebyl tento dotaz náhodný. Uvidíme, jak si s výkladem historických událostí s přesahem do současnosti poradí  agent Pávek, který dle dostupných informací zavítá do Plzně na letošní velkolepé oslavy osvobození – Slavnosti svobody 2024.

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…